Alltid denna väntan

Sol, grått, molnigt, soligt, regn, snö, snöregn, sol, blåst, hagel, smälter, droppar … repris och repris.

Känns som en normal april vädermässigt, fast många fått för sig att våren redan borde vara här och med det menar de vår med rena sommarvärmen, hur orealistiskt är inte det. Själv njuter jag så in i norden av detta ruskväder fast jag får ont i kroppen och mår rent fysiskt sämre. Men kura inne, tända ljus är minsann inte dåligt.

Igår körde min man mig till ett laboratorium för provtagning här i Roslagens som visade sig vara tipp topp med trevlig personal och ypperlig service. Redan samma dag ringde min njursjuksköterska upp och sa att alla värden var bra utom det där Hb:t som nu har nått ”dags att tappas på blod igen stadiet” vilket kommer att ske nästa vecka när jag ska till sjukhuset på återbesök hos läkaren. Jag längtar dit, bli av med biverkningarna av tjockt blod ska bli så skönt.

Idag väntar jag på en leverans av en soffa, kändes inte så kul när jag insåg att valet att inte få den leverar på plats innebar att de levererar den till tomtgränsen. Trodde de skulle leverera den till dörren/under altantak, vilket jag i mina tankar ändrade till utanför altanen, för upp för altantrapporna är väl lite för svårt om han är ensam. Där får soffan stå till maken och sonen kommer på fredag. Jag har tre presenningar som jag ska skydda den med, en inunder och två över. Att jag inte valde leveranskostnaden till plats där soffan ska stå beror på att vi har en soffa som måste flyttas ner i gästhuset innan den nya får plats. Så jag får helt enkelt inte in soffan i vårt lilla hus.

Väntan ….

Nu lite lunch.

2 kommentarer på “Alltid denna väntan

  1. Känner igen, ibland känns hela livet som en enda väntan – på än det ena och än det andra… Tur du kan emballera din nya soffa i det här vädret! Ha det skönt inomhus, själv eldar jag i vedspisen och tänder ljus framåt kvällen.

  2. Braskaminens kapacitet är för stor för huset så jag känner som om jag sitter i en bastu, eldar bara där när det är kallt i huset på vintern när vi kommer ut. Huset har så tjocka väggar att värmen håller länge och det är ju bra. Men ljus tänder jag på kvällarna så klart. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s