Att göra stationer

Plockar fram allt som behövs för att baka bananmuffins, passar perfekt för att bli av med de två sista brunprickiga bananerna som ingen = jag äter upp.

Passar samtidigt på att plocka fram garn och stickor till ännu ett par sockor till barnbarnen, började med 8-åringen fortsätter nu med 4-åringens, sen är det tre till i fallande skala.

Nästa station är vitrinskåpet som jag redan har börjat riva ut, det är trångt om saligheten i vår lilla kåk och allt maken handlade förra helgen, bokhylla, garderob, vägghyllor och lådor att lägga prylar i kräver en massa plockande och flyttande hit och dit.

Jodå, allt kommer bli ordning på, tillvägagångssättet visar bara på hur svårt jag har att fokusera och det retar mig, gör mig trött att känna mig vimsig i skallen. Återfallet i utbrändheten går inte omärkt förbi, men här i min ensamhet är absolut bästa platsen att häcka sig i balans.

Ett litet fniss gav jag mig själv imorse när jag tittade ut och högt konstaterade att det är damm ute. I min stressade hjärna var det ordet som flög ut fast jag borde ha sagt molnigt. Så nu vet ni hur det är ute när jag säger damm. Inte borde jag alls bry mig om paddan, läsa massa inlägg, skriva här och där, inte heller lägga patiens halva nätterna, ni vet den där Harpan som är gratis på nätet. Hjärnstress mår nog bäst av att bara vara i naturen, inga överraskande syner, inga tankar, helst borde jag gräva ner mig under täcket och dyka upp om några månader.

Men som tur är har jag lite att ordna med, mot muffinsbaket.

9 kommentarer på “Att göra stationer

 1. Själv gör jag crèpes med räkor och champinjoner för ögonblicket, till middag idag – har städat, dammsög halva rummet och torkade, dammsög resten – apropå stationer… Nu har jag bestämt mig för att jag jobbat färdigt för idag, hörnskåpet (fd makens, fd mitt) tömde jag häromdagen på oanvändbara små dukar mm som legat där länge. Kram på dig, muffins har jag aldrig gjort, har en plåt, ska man ha formar också?

 2. Låter som om du håller på som mig, sorterar och rensar. På fredag dyker sonen med familj upp, de bor i sin stuga, men inte tänker jag dammsuga innan de kommer som ungarna skräpar och smular. Muffins är superlätt att göra, du behöver muffinsformar eller bullformar om du har det hemma, fyll formen till 3/4 så att det inte rinner över, recept finns på nätet. Nu har jag vitrinskåpet kvar, men mina muffins blev goda och jag sätter nog igång att sticka nya sockor … vitrinskåpet springer inte ifrån mig. Kram

 3. Baka, sticka, sortera … du är flitig. Sticka kan jag inte, baka är inte det roligaste jag vet. Sortera borde jag göra, men det blir nog inte idag … heller.
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. En sak är du bättre på en mig … att gå upp på morgnarna. När du skrev trynade jag djupt, men nu har jag verkligen kommit upp, snart kommer sonen med familj och maken med mat till helgen. Sen ska de bygga klar altanen till gäststugan där ungarna får bo med sina familjer. Kram

  2. Så bra att få hjälp med altanen … bra med gäststuga till barn och barnbarn 🙂
   Ja.jag är morgonpigg … för morgonpigg enl. vissa…
   Trevlig helg!
   Kram

  3. Här blev vi ”tidigt” väckta av min mobil, dotter lyckades få till en fickringning på sin tidiga promenad så det var bara att gå upp. Solen skiner och barnbarnen kommer snart ångande på tomten, lyckliga av friheten att springa runt.

 4. Duktigt! Sortera lite mera borde man väl göra men…..de blir aldrig av.

  Nu måste jag kika lite runt i din fina blogg å läsa lite mera då det är första gången som jag är här.

  Ha det jättegott! HEJSVEJS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s