Tänk att en campingstol modell låg, där baken nästan släpar i altanen, den boar jag i lika salig som kråkorna i sitt bo. Ett litet ryck ner i källaren och satte på tvätt och så upp och stampade några gånger på maskrosborttagaren, det är något visst med att så lätt få upp rot och hela faderullan. Med min snigeltakt så kommer det ta halva sommarn att bli kvitt den gula faran, gäller att ligga i innan de börjar fröa.

I det skira sitter jag med nyrakade ben och njuter av allt det där jag saknar på vintern, i skuggan och inte i för hög temperatur. Då kan till och med jag njuta alldeles förfärligt av våren. Jag följer fåglarnas turer in och ut ur holkarna, men upptäcker en favorit som likväl är en spellevink som mest flyger omkring och fjädrar sig, svart och vit flugsnappare. Han sjunger så vackert, men är inte riktigt klok, han jagar sin fru, sitter i vägen när hon kommer med mat, sitta och vippa på stjärten är han bästa gren. Läste att han ibland överger fru och barn och kör ett nytt race med en ny fru, precis som i vår värld finns det män och män.

Så hör jag för första gången göken, jag är så löjlig med dessa fåglar, de gör mig så lycklig. Sitter med kikare, ser något stort högt upp i en tall … inser plötsligt att jag ser ut som om jag kikar på mina grannar. Ve o fasa så pinsamt, nej, dem är jag verkligen inte intresserad av. Han gubben, harklar sig från tårna och upp och det är bland det värsta jag vet att höra, inte är det någon liten harkling vi talar om. Tänk att ha en sån där slemgubbe spottande överallt på tomten, sen kommer det barn och barnbarn och hund och alla ska springa omkring i det där. Fy så vidrigt!

Kul när vi har gäster och det ska fikas och ätas ute, som tur är har vi så välisolerat hus att det inte hörs när man är inne. Om ni bara visste så det där äcklet tär på mig, alla har vi våra fobier och mitt är när andra kräks och hostkräkandet som han håller på med. Nog om det.

När jag satt där ute så kunde jag höra att det inte var en vanlig vardagskväll vilken som, mer bilar och saker på gång i området. Så glider vi in i Kristi himmelsfärds dag och lite extra ledigt till de arbetande människorna. Säkert har folk en klämdag på fredag, så ikväll landar de i stugorna med påsar som trängs med mat och dryck. Förmodar att de kommer bli ett rackarns klippande av gräsmattor imorgon. Men vi ska roa oss med att gå upp med tuppen och ta oss till Nortan och besiktiga släpet. Först var det makens uppgift, men sen har jag bestämt mig för att åka med, kanske kan vi handla lite på en gång. Så får jag se maken lite mer, han har nämligen ingen klämdag på fredag utan ska hem igen och jobba halvdag.

 

2 kommentarer på “

  1. Lycka till att komma in och handla då! Vet du att konstigt nog är det den allra värsta dagen på hela året med all trafik in till stan. Men det har såklart blivit mycket bättre nu när nya vägen är igång. Jag har också tänkt handla litegrann den dagen. Vi får väl se om jag ger upp när jag ser hur många det är i butikerna.
    Kram

  2. Nu visade det dig att maken skulle vara på plats före åtta så jag struntar i att hänga med, finns ju inga affärer öppna då. Jag har allt hemma så jag slipper köa, vore onödigt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s