Ibland skiter det sig fast man har de bästa intentioner

Dopet var verkligen urtrevligt och mina sandaler sa inte ett prutt men min kropp mådde prutt. Så efter att jag stressat in i kyrkan och sett min mamma i rullstolen på plats, färdtjänst levererade, så pös min kropp ihop i kyrkbänken.
Trevlig, lättsam präst, härligt att få brista ut i välkänd psalm, de kristna språket, organisten var fena både på orgel och piano, manlig studievän till dottern från Linköpings universitet sjöng ljuvligt, prästen samlade som Jesus barnen runt dopfunten och skred till verket, gudföräldrarna skötte sig förnämligt och bebben hon sov så gott, ut tågade vi till Frösöblomster det var Pettersson-Berger som skrev den, musik när den är som bäst.
Mot prästgården travar jag i sandalerna och hjärtat klappar för mycket och jag landar tungt på en stol med tungan hängande utanför …
Så trevligt dukat och ni skulle ha sett kaffebordet, hon kan då baka dottern. De flänger runt, kokar kaffe och kokar kaffe, barnen som var med får fiska i fiskdammen och kommer glada till bordet med söta påsar med nyttigheter, russin, fruktstång och annat. ”Äldsta barnbarnet frågade, vad är det här, om miniasken med russin”? När han fick veta det gav han den till lillebror, så generöst så det inte är klokt. Nähä, russin kan han leva utan, men brodern äter utan problem vad som helst bara det är sött hahaha!
Vi har det så trevligt, bara min kropp som inte fattar något, svetten rinner, jag ser silverflimmer, känns som hela havet stormar inne i mig. Men jag försöker prata som vanligt, mina nära, mamma, morbror med fru vet hur det är och min fina morbror sitter där med sin syrgastub och försöker leva så gott det går, så jag kämpar på.
Men till slut går det inte längre, vet inte vart jag ska ta vägen, ber Tim att hämta farfar och sen vinglar jag ner till bilen, lämnade över telefonnummer till färdtjänst och hoppas innerligt att ingen ska få besvär med mammas hemresa.
Min egen hemresa sker med air condition inställd på istappar och frostbrytningar, underbart.
Äsch, bara konstatera att det blev för mycket att komma hem till hantverkare ut och in, handla present, göra sig iordning, träffa folk, sjutton jag som är den nya ”termiten”. (Vår son trodde en gång att eremit kallades termit.)
Tar tryck o puls hemma, lite förhöjt tryck, men pulsen vevade på en bra bit över hundra, fast jag låg ner i soffan. Måste nog be om hjälp med detta, återkommande.

3 kommentarer på “Ibland skiter det sig fast man har de bästa intentioner

  1. Men käre värld så du har det. Du kämpar i motvind. Är det ingen som hör dig bland de vitklädda. De där som har gedigen utbildning, legitimation och birkenstock på fötterna.
    ❤ Kram

  2. Både ja och nej. Njurläkaren har skickat mig på remisser och följt upp vissa saker, men tror inte någon fattar hur jobbigt jag har det. Min fina VC läkare känner nog att hon inte vet riktigt hur hon ska hantera det här med all medicinering för att njuren ska stanna kvar. Det akuta som kräver penicillin sånt är det inget problem med, men det här andra tror jag inte jag får hjälp med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s