Party på hemmet

Lika bra att stämma i bäcken tänkte jag och tog en tablett som hejdar hjärtat från att stå på för mycket inför middag och underhållning på mammas boende.

Tursamt nog för alla som ordnat allt och vi som kom sken solen och kvällens uteparty var räddat. Själv kunde jag inte sitta med mamma, maken och morbror med fru, solen kan jag inte sitta i så jag hamnade i skuggan med en hundraårig senil tant, en gubbe i rullstol som inget sa och ännu en dam denna i liggrullstol som matades av anhörig med lättsvald mat närmast mos. Det sas inte mycket vid vårt bord, anställda sköna, duktiga kvinnor cirklade, servade sina vårdtagare.

Sen brakade Allsångsproffsen Mathias och Johan igång, såg dem första gången förra året och mer sång, glädje och humor får man leta efter, vi anhöriga och våra gamla sjuka sjöng för kung och fosterland, vi gungade, klappade, armarna gick som väderkvarnsvingar, skratten rullade. Johan den mest fysiskt hålligångande allsångsledare jag någonsin sett/hört kom ihåg mitt namn efter att han hälsat på oss alla före föreställningen, pratade nu med mig i micken, frågade om han fick bjuda upp mig på en dans?

Hahaha fast jag var lite rädd för att få hjärtklappning svarade jag ja … ”Jag vill vara din Margareta”, skulle vi  bugga till, jag i mina röda sandaler. Trodde ju det var en lite långsam danstur vi skulle genomföra. Men det gick ”galant” och jag tackade tyst inom mig för det jobb den lilla tabletten gjorde för mitt hjärta.

Att sitta där och se alla gamla hänga med, var och en i sin takt och den glädje vi kände när vi skrattande armkrokade, en härlig kväll.

9 kommentarer på “Party på hemmet

  1. Vad kul att de ordnar tillställningar för de äldre, på många boenden blir de nog sittande i tristess och leda! Sånt här blir man glad av att läsa 😉

  2. Tack för alla glada inlägg, jag har sån tur att min mamma fick komma till detta trevliga boende. De har problem med personal på så vis att de dels inte får anställa fler och sen jobbar många ett tag för att sen utbilda sig och Jobbar extra under sjukvårdsutbildningen.
    Men några jobbar sedan många år och är helt underbara, sen har de ungdomar som kommer varje helg, de samlar ihop de äldre som har funktioner kvar att umgås, då kör de frågesport, spel, kortspel, de bakar, pysslar, är ute med de äldre och leker, tävlar. Sen är det de vanliga sakerna sittgympa, underhållare som kommer dit, lite andligt för de som vill, vårdhund kommer många gånger i veckan, sjukgymnast och en som ordnar trevligheter ev utflykter.

  3. Vilken härlig kväll ni fick! Tänk vad en liten tablett kan åstadkomma, speciellt med så positiva ”biverkningar” som dans, sång och en massa skratt. Kram 👠👠

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s