Nutid/medeltiden

I helgen frågade min mamma om jag hade sett programmet om Snåsamannen?
Det hade jag inte. En norsk healer som folk vallfärdat till i många år. Mamma sa att hon hade pratat om mannen och healing där på boendet, men ”de fattar inte sånt” sa hon och jag blev glad att hon minns, både healing hon själv fått och vad det innebär.
Jag letade och hittade programmet och jag har nu sett Joralf i arbete med sina händer, kände genom tv-rutan hur själsligt god denna nu gamle man är. Jag har gråtit mig genom programmet, gråtit av medkänsla för dem han har hjälpt, gråtit över allt ont människors lidande drar med sig, gråtit över hans naturliga godhet, hans trohet mot det goda.
Jag önskar så att det fanns fler som honom, den äldre generationen, speciellt de som har upplevt krigets fasor och hjälpsamheten kriget skapade för att överleva.
Ibland tänker jag att de äldre är den sista generationen riktiga människor.
I varje generation finns människor som står över de andra med sin självklara närhet till sin nästa, sin omsorg och sitt goda hjärta i stort som smått. Det är tur att de finns, för nog har väl människan själsligt krympt de senaste generationerna.
Jag tänker på min egen godhet, avsaknad av godhet, för människan är oftast inte bara ond eller god. Jag tänker på de tankearbete jag själv måste arbeta med för att hålla mig kvar som en något så när god människa.
Jag tänker på allt för många onda element som nässlat sig in i vårt land, de som i sin uppväxt, sitt lands fostran tror att de sprider godhet, en religion av godhet, som skrämmer vettet ur oss västerländska människor som vill fortsätta leva på vårt sätt, bejaka friheten och det samhälle vi och generationer före oss har slitit för att få.
Att godkänna att andra kommer hit och vägrar godkänna vårt samhälle som de har tvingat sig in i, det godkänner inte jag. I min värld av fostrans självklarheter tvingar jag mig inte in i ett annat land och börjar trasa sönder det landet för att det ska passa mig och mina landsmän.
Det är så ofattbart att vi i vårt land överhuvudtaget godkänner ett sånt undergrävande av oss själva. Vi skänker miljoner varje år till det där som i sina föreningar undergräver oss, som hatar oss, våldtar våra flickor, kvinnor och barn, föraktar allt vi håller högt, allt vi värnar om.
Alla vi som ser, vill se förstår ju att vårt samhälle inte längre håller ihop. Jag farmor/mormor gråter inombords över all ren skit nuvarande makten vill överlämna till mina och andras barnbarn. Ett land som har arbetat så hårt, så länge för allas rätt, likhet och jämnlikhet.
Två regeringar från höger till vänster var allt som krävdes för att riva ner allt som byggts upp i generationers svett och nu pratar jag inte om några skrivbordssittande ryggradslösa, egoister utan folket, det folk som alltid får bidra med kropp och skatt för sitt land.
Så föraktfullt har de lurat skjortan av oss och inte nog med det, tryggheten, normaliteten i vårt land, puts väck.
Ser ni någon ånger, någon förståelse, insikt i vad de har åsamkat oss, vårt land?
Nej, och det är som ett förräderi mot oss alla landsmän/kvinnor.
Mammor blåser bort det onda under uppväxten, jag önskar av hela mitt hjärta att vi kan blåsa bort allt det onda som tagit sig in i vårt land. Blås dem tillbaka dit de kom ifrån så vi får ha det samhälle vi förtjänar, ett samhälle i tiden inte ett i medeltiden.

6 kommentarer på “Nutid/medeltiden

 1. Jag blir illa berörd av det du skriver om människor ”som nästlat sig in” etc – lite för allmänt främlingsfientliga tongångar för min del; tycker naturligtvis inte jag heller om det våld som förekommer på många ställen numera, gillar inte det de moderata maktinnehavarna gjorde med mycket av sådant som byggts upp under generationer – och saknar politisk kraft i de som har makten idag, vilka de nu är… Att därmed betrakta människor som inte är födda i Sverige som något vi inte ska släppa in eller som parasiter, att de har tvingat sig in i Sverige – det ställer jag inte upp på. Det håller inte att å ena sidan hävda allas lika rättigheter – och å den andra fördöma de som inte är som ”vi”.

 2. Klart man kan generalisera om att alla som kommer hit är till fördärv för oss, men det var väl inte riktigt så jag tänkte mig, tolkning av texten skulle handla mer om de religiöst osunda människor vi har fått hit och resten av de våldsbejakande män som faktiskt inte gör gott i vårt land. Jag skulle självklart ha skrivit, påtalat, pekat med hela handen för att slippa missuppfattning av för mig självklara saker.

 3. Det är alltid svårt att skriva och uttala sig i det här ämnet. Det är inte bara svart eller vitt.
  Om vi fokuserar på Snåsamannen så är det godheten som är störst, enligt hans uppfattning, så det rimmar lite dåligt med att generalisera att alla skulle ”nästla” sig in här.
  Vi vet att det är så – också, och kan bara tro på att godheten ska råda genom den tid som ligger framför oss vad gäller anpassning.
  Medeltiden lyser med sina Korsriddare. De slogs med svärdet för att tvinga andra att tro på kristendomen. Röjde runt och högg huvudet av folk.
  Vi ska inte heller glömma Inkvisitorerna, för inte alls så länge sedan, som med blodigt våld tvingade på människorna i Sydamerika till att kristendomen var den enda sanna. Ohyggligt våld.- ingen skonades.
  Lyft gärna blicken lite och se istället på de verkliga skurkarna som tömmer vårt samhälle inifrån. Det är kapitaltörsten hos de ”smarta”, de som kan och lärt sig utnyttja systemet på en nivå dit inte vi gräsrötter har vare sig insyn eller tillträde.
  Se på bankerna som låser våra egna positioner vad gäller vår egen valuta. Aktieägare som gör sig förmögenheter på ”våra” förvärvade pengar. Vi arbetar ett helt liv för att komma i närheten av vad de roffar åt sig på en s.k ”pisskvart”.

  Det är bra att du vågar skriva om det som bekymrar dig. Jag vill inte med mina ord göra dig ledsen och inte heller klandrar jag på din inställning. Den kan flyta upp under ytan hos mig också ibland. Men då försöker jag tänka positivt att än hinner vi slå vakt om våra egna och väl omhändertagna seder och bruk. Och du ska se att vi kommer att göra det på nåt sätt och med bevarande av att vi vill ha det goda för ögonen. Precis som Snåsamannen.
  Kram

 4. Ja, det här området får man egentligen inte ha en åsikt om, men jag tillhör inte de tysta just i detta. Jag oroar mig för mycket för att bara blunda och tänka snälla tankar om folk som beter sig långt ifrån vad som är accepterat och om andra förlåter vad som helst så gör inte jag det. Är det då man är ”allmänt främlingsfientlig” som sas om mig, så får det stå för den som sa det. Jag bryr mig om mitt land och mitt folk, de som kommer hit och vill leva ett normalt liv som vi andra vanliga, skötsamma har jag inte ett dugg emot.
  Själv tänker jag tillåta mig att tänka högt, jag gillar inte munkavel för att vissa har en annan åsikt.
  Historia är intressant, men sällan verkar människan förstå hur det från förr kan upprepa sig. Islamism har minst sagt en blodig historia, de gör väl sånt som Korsriddarna gjorde, skär halsen av folk. Förstår inte varför de kristnas avskyvärda historia skulle vara sämre än det som i olika religioners namn sker även i nutid. Religion har de mest avskyvärda krig och elände i släptåg och inte är jag nöjd över att få hit klankrig och religiöst elände. Religion är något som får praktiseras fridfullt helt privat, utan krav på samhället eller andra medborgare.
  Kram

 5. Jag såg programmet om mannen från Snåsa – en verkligt hjärtegod och varm människa!
  Vad gäller våra invandrare, så blir jag lite ledsen och lite rädd när jag läser om din syn på människor från andra länder. Jag vill inte heller ha dessa religiösa fanatikerna här, men jag vill att ”vanliga” människor från både andra länder och kulturer ska ha möjlighet att få en fristad här…

 6. Det är ju inte de vanliga människorna jag skriver om, min syn på skötsamma, vanliga människor från andra länder skiljer sig inte från min syn på infödda. Jag pratar om religiös fanatism och män i grupp som begår våldsbrott. Jag har nu fattat att ni tre som har kommenterat bryr, ömmar väldigt om just dessa, och alla de som faktiskt trängt sig in i landet med falska papper.
  Om du hade läst mitt inlägg så står det faktiskt precis det du berättar är så viktigt för dig, på två ställen, vilka som ska få komma in hit.
  Ledsen och rädd för min syn på invandrare … själv känner jag mig skrämd av fleras okunskap om vad som händer i vårt samhälle, det ska månas om rätt människor inte bottenskrapet som bara förstör.

  De ”blinda” brukar alltid tala om andras syn på människor, de tror sig alltid lukta sig till en främlingsfientlighet i allt andra tänker. Det finns bara en åsikt den rätta, deras, alla andra är något som slutar på ist, något nerväderande, fult.
  Samtidigt med mina tankar sitter polischefen och ber Hjälp oss, Hjälp oss! Vad i hela friden tror ni han vill ha hjälp med? Nya plastarmband, mer pengar till fikakassan?

  Sluta vara orolig för mig, oroa er i stället för de stora problem våra barn och barnbarn kommer få dras med tack vare vår naiva, okunskap om vad denna mängd människor kommer betyda i förlängningen för vårt land och folk. Det är det som är viktigt, inte att klanka ner på andra som kanske tänker i vidare perspektiv än er själva. Läs på lite om Kina och Indiens överskott av män i ett samhälle, vad det betyder för kvinnor, flickor, pojkar och samhället.
  Läs lite om Islam som religion och vad de vill med andra länder, vad de vill som inte praktiserar en fridfull tro, de vi läser om som IS tex.

  Tänk lite på ekonomin i vårt land, hur stor skattkista tror ni vi har att gräva ur till andras fördel.
  Boende, polisen, domstolar, VC, skolor, barnomsorg, åldringsvård, tandvård, sjukvård, vårt samhället är inte byggt för att ta hand om alla dessa människor. Bara man inser det och i samma veva ser och förstår nerskärning av de flesta servicefunktioner vi skattebetalare har betalt för, har rätt till, då funderar i alla fall jag på vad som är rätt och fel mot Sverige och svenskarna.
  Det får ni kalla vad ni vill, för mig är det omsorg om det viktigaste, folket och landet. Eller är det bättre att sänka oss totalt i vår strävan att inte vara främlingsfientliga.
  Om vårt land tappar styrningen, den redan obefinliga, så kommer vi inte kunna hjälpa varken oss själva eller andra. Det gör mig väldigt rädd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s