Tand för tunga min nya lätt o lagom stil

Nog kan jag kosta på mig ett lättandes leende när jag nyss kom hem från tandläkaren utan hål, bara avbiten lagning på två tänder som fixas i augusti. Träffade en kompis mamma vid busshållplatsen, vi har pratat non stop resan hem. Såg flera jag kände på bussen och tänkte för mig själv att det är buss man ska åka på dagarna. En gammal tant så söt och uppklädd för kalas satt där med vit hatt och blomsterkrans runt brättet. Jag tänker att det är nog sista generationen som klär upp sig på det viset och inget illa ment med det, lika bra att skriva det. Tanter och rester av tanten har alltid hört till mina favoriter, i sina rediga kappor, grymma hattar, stadiga skor, vem behöver inte det med åldern, jag bara undrar?

Fick sällskap av en granne sista biten till vår port, hon hade varit hemma och genomlidigt hela renoveringen och jag kan inte fatta att hon stod ut. Men vad har man ibland att välja på om man ingen sommarstuga har att fly till.

Nu ska jag äventyra bananfluor de har geggat runt mina tänder, tror det har gått en timme nu så jag får äta. Aldrig smakar väl kaffe och smörgås så gott som efter ett bra tandläkarbesök.

 

8 kommentarer på “Tand för tunga min nya lätt o lagom stil

  1. Då vill jag berätta att jag går omkring med hjärtat i halsgropen för en framtand som är på väg ut. Den blev utbytt när jag var i 20-årsåldern och efter 50 år så har den bestämt sig för att lämna mig. Men som sagt… åtgärd blir inte förrns jag har den i handen. Hahahhahha… Då gäller det att inte möta någon känd person på bussen. Vare sig i hatt eller nåt annat som kan locka till skratt.
    😀

  2. Nä fy, att hela tiden vänta på olyckan. Sitta på fik, bita i mackan, bullen och se sin tand sitta där. När jag säger till min tandläkare ”det finns väl inte mycket kvar att laga” så skrattar han och säger att det finns många fina tänder kvar. Det gäller väl att ha kraftfulla långa rötter, så de inte låssnar.
    Men alla de som har dessa skal på tänderna, de verkar ju ofta tappa dem, besvärligt att vara fin.

    1. Men visst är vi knasiga som känner oss lättade och kanske lite som om vi har ”lurat” tandläkaren 🙂 Vi måste ju lik förbenat tillbaka och joxa i truten. Men ett nytt datum längre fram är alltid så åtråvärt, till och med plånboken lättar av glädje. Kram o välkommen till min blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s