Barnvakten

Vi umgicks inte bara med barn och barnbarn i midsomras, där snurrade baciller runt, de små var alla förkylda och så klart sög maken i sig och blev förkyld när vi kom hem. Jag som var förkyld i så där tre månader i vintras skydde honom som pesten, men det små barn inte klarar att, smitta mig, det fixar han galant varje gång han blir förkyld via dem.

Så nu när jag idag ska vara barnvakt för första gången åt dotterns äldsta, så snorar och hostar jag. Klart jag berättade att jag var eländig, men det var ok för dem om jag orkade. Lillflickan 4-åringen har ju sett fram emot att komma hit och sova över en natt. Vi ska till glasskiosken, träffa hennes kusiner och ha det trevligt, fast det blir ju morfar som får ta hand om det mesta. Vi har varit barnvakt hemma hos dem några få gånger, men dotterns svärmor bor på nära håll och har väl nästan flyttat in. Men det är för det mesta bra för hela familjen och svärmor. Det är ju bara så att jag inte orkar och jag tänker att det är tur att jag inte är svartsjukt/ägande lagd med mina barnbarn. Alla vuxna som gillar min barnbarn får gärna vara just vuxna goa människor i deras liv, vi behöver alla varandra.

Nu ska jag ta mig upp, lite frukost och dusch sen håller jag tummarna för att allt bli trevligt i helgen.

3 kommentarer på “Barnvakten

  1. Ja alla vi vuxna har olika ”saker” att tillföra de små. Jag försöker att träffa mitt lilla barnbarn så ofta jag kan men självklart blir det inte på samma sätt som mormor o morfar…. de är ju också pensionärer och jag har en bit till den tiden. Jobbar för fullt
    Ha en fin stund med dina små ♥️.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s