Osande trend

Med ett fönster öppet mot sommaren med bara myggnät som skydd lever jag i naturen, asparna darrar sitt sus och skatungarna trilskas i skyn, en grå dag av stillsamt varande helt i min smak.

Verkar som om vi lyckades smitta ner fyraåringen när hon sov över förra helgen, hon hostar och snorar, mamman började häromdagen och nu bubblar det ur minstas lilla näsa. Men vi ringde och sa som det var om vår hosta, de fick själva avgöra om det var värt risken att övernatta ungen hos oss. Själva förkylningen verkar nu te sig som en familjeangelägenhet eftersom vi blev smittade via sonen och hans familj i midsomras. Ungar med baciller är rena pesten för alla i den äldre generationen, själv klarar jag mig bra tills maken börjar nysa, då jobbar han på som värsta bacillhärden tills även jag blir smittad.

Igår var det laxens dag för oss, vi grillade till middag och kokade in en redig bit, ser fram emot inkokt lax, dillmajonäs, grönsaker och kokt potatis. Det blir mycket tänk om mat på semester i stugan, jag planerar och står i, har ni sett den senaste trenden som  ska vara både nyttig, god och viktsänkande om man bara utesluter lite mer kolhydrater än jag nog har tänkt mig, säger bara färsk potatis, hembakt bröd. Det nya stavas bönor på längden och bredden, blanda med lite smaker och ta 2-3 msk per mål mat. Ok, jag har redan gjort en egen variant kidneybönor, lite krossade tomater, vinägrettsås med vitlök, salt peppar. Smakade ruskigt gott, men undrar om maken kommer behöva gasmask framöver? Äh, han får nog smälla i sig sin dos, så osar vi tillsammans.

Äntligen har vi hamnat i korsordets förtrollande värld, minns att det var min syster som en sommar kom till vår då hyrda sommarstuga med korsord, penna och suddgummi. Varken maken eller jag var insatta i korsordandet överhuvudtaget, så vi fick en intensivkurs av syrran. Sedan den sommaren är vi frälsta, då i början körde vi både tillsammans och så gick korsordet fram och tillbaka mellan oss. Numera har vi egna korsord.

Vi lyckades för några år sedan väcka intresset för korsord hos framförallt sonen, men nu verkar hans fru också ha satt igång. Det är så mysigt när de tar ungarna med sig till sin stuga på kvällen och sen sitter och löser korsord när ungarna sover. Ett upprepande mys varje sommar konstaterar sonen och jag tycker att jag har lyckats bra med att få deras skallar att klura lite extra på ord, precis som syrran lyckades med maken och mig då för länge sedan.

 

 

2 kommentarer på “Osande trend

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s