Byggjobbare och badbubbel

På taket dundrar, slipar, sågar, dunsar invandrade arbetare, ska bli nytt tak och ventilation. Det tar sån tid, bor i en lång limpa med många portar, men det verkar som om det bara är ovanför mig allt ska ske.

Från vårt badkar skvätter det och bubblar, barnbarnet inviger vårt nya badkar. Idag gick han hem till mig själv för första gången efter fritids. Jag mötte en bit på vägen, mest för min egen skull, får ju inte hända honom något. Tänk vilken fördel att han går i skola så nära mig. Vi har tittat på Paradisfåglar som jag av en händelse såg på ett program från Nya Guinea. Så fantastiska färger, variationer att jag blev tårögd över skapelsens fantastiska oändlighet.

Nu har jag tvättat grabben ren och fin, han får leka tills han tröttnar, sen blir det tåklippning och insmörjning. Sån är regeln på Farmors Spa.

Så kul nu när han gillar att bli tvättad på ryggen med en så där speciell lite grov vante. Tänker tillbaka några år när vatten i ögonen var det värsta han visste och hårtvätt var ett gapande utan like, där jag sa om och om igen ”Titta i taket”.

Jag har nog testat det mesta för att han inte skulle få vatten i ögonen, hopvikta handdukar, alla möjliga olika skärmar, ni vet de där runda. Men nu löddrar det och rinner hur som helst och det känns så skönt.

Tänkte först steka pannkakor till middag men det blir rester, har både ytterfilégryta och renskavsgryta, så jag kommer lätt undan.

2 kommentarer på “Byggjobbare och badbubbel

  1. Låter som det varit en eftermiddag som fått både farmor och barnbarn att må riktigt gott! Skrattar litet när jag tänker på hur vi farmödrar och mormödrar alltid, eller åtminstone oftast, utfodrar våra barnbarn med pannkakor när de kommer på besök. Är det för att alla barn älskar pannkisar, ja, alla utom min Lilla H som säger ”blä”, eller är det kanske för att vi vuxna också gillar pannkakor men inte ids ställa oss och grädda dem när barnen inte längre bor hemma. Åtminstone blir min man överlycklig varje gång barnbarnen är på ingång. Då vet han vad som vankas till lunch. Kram 🙂

  2. Låter som en helt perfekt eftermiddag. Mysigt med barnbarnen. Jag gjorde lunch första gången till mitt lilla barnbarn häromveckan, men det blev inte pannkakor. Hon är bara drygt 1 år så jag kan bestämma än 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s