Ser ni muggarna med fågelmat i? I min omsorg om de små fåglarna smälta jag kokos och blanda ner frön, nötter och russin. Gjorde enligt tips från Pinterest, men inte sjutton funkar det, kokosen rinner bara igenom muggarna, ja, så klart, det är ju ett litet hål i botten till snöret.

Funderar på om jag ska ta en mindre bricka, hälla ut allt och ställa in i frysen. Eller har ni något bättre förslag?

Idag har vi varit till skogen två gånger och allt gick åt skogen. Första turen fick min mage spunk som vanligt och vi körde hem i hast. Andra gången hittade vi nästan ingen svamp, jag däremot fick träffa den avskydda älgflugan för första gången. Väl hemma hittade vi på vår egen tomt strävsoppar, så en smörgås med svamp får vi ihop. Nu håller maken på och sätter lökar i en nygjord rabatt som ska göra oss glada i vår. Och jag då som misslyckas med hemlagad fågelmat, tror jag har halva kokosnötter i källaren från tidigare fågelmatning, ska hämta dem och hälla ner lite av röran i en sån.

 

7 kommentarer på “

  1. Tänk en älgfluga hängde med hem i en svampkorg, inte klokt och så svårt att ta död på den jäkeln. Känner man när de tar sig ner i hårbotten och vad gör den där, suger blod? Jag har aldrig sett älgflugor bara läst om dem rätt nyligen och trodde inte de fanns även här. Om du köper kokosnöt och delar den så kan du sen efter att fåglarna pickat i sig kokosen fylla med ister eller smält kokos blandat med fågelfrö och hänga upp. Borra litet hål i kanten, dra snöre genom och häng upp.

 1. Jag försökte också göra egen fågelmat som du. Gick precis lika bra för mig som för dig.
  Tanken får räknas! 😊

  1. Maken och jag har kommit fram till att man inte behöver göra hål i botten utan helt enkelt låta knuten ligga i botten på muggen. Bara hoppas att den ligger kvar något sånär i mitten när man häller ner röran.

 2. Så bra att ni fick ihop svamp lagom till en stuvning 🙂
  Oj … så förutseende du är med fågelmaten … jag gör också egen, men det får vänta ett tag till. Bra idé med kokosnötter – jag köpte redan fyllda sådana förra hösten och de använde jag sen hela vintern och fyllde på med egen blandning – de finns fortfarande kvar så jag får väl fortsätta där jag slutade i våras …
  Älgflugor …fy farao – inget kul alls!

  1. Precis, jag har också halva kokosnötter kvar som jag har sparat sedan förra året, de ska jag återanvända nästa gång. Nu hällde vi ut allt på en markstående matstation och lyckan är inte att ta fel på, skator och kråkor samsas runt ”grytan”. Småfåglarna har fyra redigt proppfulla hängande matare att trängas vid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s