Allmänt stök i tillvaron

De flesta människor vaknar av väckarklockan som envetet skär in i den sovandes dvala, men jag har sedan många månader arbetare som straxt efter 07 startar sitt jäkla spikande, dragande och borrande. De anstränger sig lagom länge för att vara säker på att jag ännu en gång har blivit fråntagen min sömn. Då blir det tyst, ibland drar de igång igen framåt 15-16-tiden, då jäklar har de mycket att ta igen där uppe på taket som aldrig verkar bli klart, tillsammans med det nya ventilationssystemet som ena stunden påstås vara klar och andra stunden inte igång. Jag och mina grannar uppfattar att vi lever ventilationsfritt, men som vanligt sitter allt någon också ”idiot” och påstår att allt fungerar. Förvaltaren lever i samma tid som resten av samhället med mörkandet om läget som sin första huvudsakliga syssla.

Månad efter månad i detta oljud, det har minskat, men jag känner hur kroppen har svårt med ljudet, hur den automatiskt mår dåligt så fort de börjar om igen. En slags stress, rent fysiskt och så har jag börjat bli så förbannad att jag pratar, muttrar, skäller för mig själv om ”idioterna” som jag kallar dem.

Nu ringde det på dörren, där stod en man med nyckel till källarförrådet, de tog nycklarna för länge sedan, ska in i våra förråd och dra? Ja, jag vet inte vad, hela huset är en kaosartad plats. Maken var ner till källare, trodde vi hade extranyckel till just det förrådet, vi har två, men så klart inte. Då såg han att de hade rivit ut allt som stod i ordning efter väggarna i förrådet så vi kunde gå in och veta var vi hade sakerna. Nu var allt bara inpackat så att man inte ens kan gå in. Mutter …

På söndag kommer sonens pojkar hit och ska sova över till måndag. Deras lilla ettåriga syster ska in på operation måndag morgon kl 07.20 så föräldrarna behöver åka hemifrån innan dagis och förskolan öppnar. Att lämna in grabbarna där på morgonen blir makens uppgift innan han kör till jobbet. Därför vill vi in i förrådet, hämta en madrass, båda kan inte sova i den sk gästsängen, den är av typen vik ut och inbilla dig att du har en madrass under ryggen. Något jäkligare att sova i får man leta efter, ungar klarar att sova i den, men ostadig känns den och ungar far ju omkring, så det blir en madrass på golvet till den yngste grabben.

Skriver ofta svar till olika av er, men allt för ofta kommer texten inte in, utan jag upplyses om att det inte finns kontakt och sen är min kommentar puts väck. Vilket gör att jag ibland inte ens vill börja kommentera, fast jag vill.

6 kommentarer på “Allmänt stök i tillvaron

 1. I Emils hus har det blivit fluginvasion sen dom började med stambytet. Flugor överallt pga ventilationssystemet 😦
  Är hon dålig lilltjejen?

  1. Fy så äckligt, det är så mycket som händer i husen när de renoverar, mycket jag inte skriver om. Hissen som inte går, immiga fönster som hela tiden rinner, gråsuggor som kommer gående eller ligger döda, konstiga lukter inne, ventilation som inte funkar osv.
   Lillstintan har fått en cellförändring som bara växer och växer på ett finger. Läkarna vet inte vad det är och ska ta bort utväxten och ta prover. Väldigt läskig tanke/känsla som jag aktar mig för att gå in i.

 2. Trist när renoveringar drar ut på tiden och stökar till det!
  Hoppas allt går bra med operation och övernattande barnbarn – och att ni får fram madrassen!

 3. Tack, grabbarna ser fram emot en spännande sovaöver upplevelse. För den yngsta blir det första gången, vi har lovat att de ska få leka i badkaret, de har bara dusch hemma, tror inte den yngsta någonsin har lekt i ett badkar. Massor av leksaker och badskum ska vi fixa. Middag och mys. Ska bli spännande och se hur den yngsta tar det, han älskar ju farfar, ser fram emot detta. Kram

 4. Känner så väl igen mig i det du skriver. Ljud om det så bara är mobil ibland är stressande. Hade också hantverkare här ett tag, vart jag tittade på gården fanns de, eller så skulle de springa in o ut här. Kallade dem också idioter milt uttryckt, tyvärr inte bara med mutter för en gång sa jag det direkt till honom. Vi hade inte gått veta han skulle in hos oss, o när jag sitter i morgonrock o fikar kom han bara in med värdens nyckel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s