1 m är 100 cm

Efter en tur till metropolen Elmsta i Roslagen insåg vi att bli klippt inte var riktigt vad Elmsta tänkte erbjuda maken och barnbarnet T. Vi fick åka hem med de nytvättade kalufserna i ogjort ärende. På vägen, bara några steg från frisören som hade fullbokat i veckor framåt ligger den Ica vi gärna åker till och handlar.
Vi tog fram vår lista och satte igång, efter ett tag gav jag mig iväg utan grabbarna och hittade ett ”fröbröd” som skulle passa mitt lchf ätande, så jag slog till. Nog tittade jag på prisskylten och tyckte priset var helt ok.
Väl hemma insåg jag att 200 gr fröbröd kostade 70 kronor och den snikna känslan var nog värre än om jag hade börjat vissla av fröbrödet. Väl hemma tog jag mig tid att läsa på kartongen och inser att det är hon Katrin Zytomierska som säljer varan. Hon med glappkäften som förr ofta sa mest dumma, ibland väldigt elaka saker, hon fick sånt där rykte man kan få om man är för rak och ärlig med sina egna åsikter.
Ja, väl hemma berättar jag för T om fågeln Kondoren, som har världens största vingbredd, så där 3 meter. Samtidigt som käften på mig går om fågelfan ja, ursäkta men jag gick samtidigt mot bordet med en kopp kaffe och det där fröbrödet med en redig smörklick på, så klart viftade jag omkull kaffekoppen över bordet.
Lättnaden var stor när garnet klarade sig, de två nystickade sockorna till barnbarnen, paddan, mobilen inte klokt sån tur, men bordet, fröbrödet, golvet allt annat dröp av kaffe.
Lite senare har vi haft en lektion med måttstocken, T har fått lära sig hur man mäter upp en meter och att det är 100 cm. Sen fick han räkna ut ur långt från väggen 3 meter är och då ställa sig och titta hur långt det är med tre meter, inse hur stor kondoren är.
”Farmor du är bättre på att lära än min fröken”. Jo, jag skulle nog ha blivit lärare för barn i den åldern, de som ännu är nyfikna på allt.  🙂
Nu ska vi leta fram filmer på Kondoren och häpna över vingbredd, glidförmåga och farmor kommer svepa med armarna i soffan så grabben får huka sig, sån är hon den här farmorn.
Vi hörs!

6 kommentarer på “1 m är 100 cm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s