Landet där det brinner eller kokar över utan att det märks!

Dagen börjar i flödande sol, men inte bryr sig min kropp om det, den är så urlakad att det känns som jag minns efter träningsrundor med mjölksyran rinnande ur öronen, när varje andetag är en kraftansträngning. Med en blandning av fibromyalgi och kraftig hjärtklappning igår som stjälpt över till idag, kan sen ge mig den på att fullmånen gör vad den kan så allmäntillståndet knäar.

Hemma igen efter höstlovet med barnbarnet, nya dagen var planerad med träffpunkt kyrkogården med alla och sen middag hemma hos oss. Men nu blir det vi två som tar med oss grabbarna och tänder ljus på kyrkogården, andra tar sig hem mot middagen.

Jag har läst och läst, politiska inlägg, inte blir man glad av sånt inte. Tror aldrig världen har varit riktigt klok, men nu får man eländet nedstoppat i halsen dygnet runt via tv eller inlägg på nätet. Jag är väldigt kritisk till svenska tv nyheterna som allt mer sänder sk nyheter om alla eviga krig, svält och elände för att inte glömma varje gång Trump gör ännu ett galet uttalande eller rent av en gest mot sin fru. Upp med händelsen på nyheterna och tolkningen går aldrig att ta fel på … just fel handlar det om. De kunde skriva en bok om det ”Mannen som aldrig kunde göra rätt” med hälsning från svenska regeringen, myndigheter och svt. Varför är de så maniskt intresserade av allt han gör?

Har ni märkt så lite svenska nyheter de sänder, vi drunknar i problem här hemma, men de skickar ständigt journalister runt jorden för att stå på ännu en dammig gata med rester av krig runtom och göra hjälmprydda inlägg över eländet, våldet, förödelsen. Ta på er hjälmen och börja med tunga inlägg om det krig som pågår i tex Malmö. Vad är skillnaden mellan de inbördes krigandet mellan muslimer IS och tex kristna eller judar i andra länder mot, de som håller på för fullt i vårt eget land? Varför lever de som blinda för allt våld vi har här hemma? Vi har ju öppnat upp och släppt in klankrigare från världens alla håll, trodde ni att de plötsligt skulle bli ett fredsälskande folk bara för att de blandar upp sig med oss, vi det fredligaste folket på jorden hand i hand med japanerna.

Vore det inte bättre och mer opartiskt att sopa rent framför sin egen dörr? Opartiskt undrar jag om journalister vet vad det är nuförtiden, det finns ju ett partiskt vis att ständigt dra upp bara vissa politikers tillkortakommande eller ifrågasatta åsikter, handlande oavsett om det finns något att dra upp. Det är en enklare form av partiskhet som svt ständigt utför med resten av PK gängets tv-sändningar och journalister i släptåg.

Klart det är mer spännande att sätta på sig hjälmen och helst stå i ett hörn utomlands när skottlossningen dunkar in i murbruket runt om. Men med lite envishet och tålamod kommer de att kunna filma skottlossning på plats i Malmö, om de bara frågar vanligt boende folk om var de ska ställa sig och vänta in det hela.

Jag undrar nyfiket när vår media ska ha mod att dra upp rullgardinen och se vad som faktiskt händer i vårt land och framförallt allt det som inte händer, tack vare lamslagna politiker. Hur vågar de vara så pinsamt, förödande lamslagna?

Kära nån, snart har vi ingen möjlighet att vända skutan, den läcker som ett såll och de anställda sk sjömännen visar sig inte vara på rätt plats med rätt utbildning, de är egentligen utbildade till att bara vända blad och prata vitt och brett. Är det inga som bryr sig?

3 kommentarer på “Landet där det brinner eller kokar över utan att det märks!

  1. Många viktiga saker du sätter fingret på. Jag tycker du ska ta delar av ditt inlägga och göra till ett nytt, som du skickar till DN och SvD så ska jag hålla tummarna för att de tar in det. Kram 🙂

  2. Journalisterna tycker väl att det är roligare att beskriva andras elände än att lyfta fram skiten i vårat eget land. Men titta på Uppdrag granskning så ser du bra reportage om vad som händer här. Du har verkligen rätt i att de som sitter i vår regering endast fått sina uppdrag genom att prata. Rena rama kompismentaliteten. Visst blir man trött på skiten.

  3. Jag har skrivit svar till er båda, men det är något fel så ofta inne hos mig. Denna gång gick det inte att skicka iväg svaren. Jag blir så sur o förbannad över konstigheterna som verkar komma oftare än tidigare.
    Tack båda för era kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s