Akut

Vaknade vid femtiden imorse och kände att jag var kissnödig, reste mig upp och fick värsta yrselanfallet föll som en fura rakt ner på rygg i sängen, fattade inte riktigt vad som hände och tog mig upp igen och föll ner en gång till. Maken vaknade, kände att något var fel. Så med ett lättare illamående och ett valsande efter väggar och garderobsdörrar insåg vi att det var dags att ta mig till sjukhuset. Så där 06.20 var vi på väg till akuten, klart att jag snabbduschade, hel och ren sitter i ryggraden i alla lägen. Det gick rätt snabbt att bli omhändertagen, det togs blodprover, EKG, undersöktes rejält både högt och lågt, jag fick tassa runt både på hälar och tår. Ingen stroke, det förstod jag nog själv … alla prover var som de skulle, hjärtat slår extraslag vilket inte var nytt, inget annat konstigt. Bara jag som var helt slut, skakade inombords och så de sjuka yrselattacker som liksom slog till oväntat.

Detta år har varit tufft för min kropp och för den delen psyket, minns ni förra julafton när jag blev redigt förkyld på kvällen, två omgångar fram till mars för att bli frisk vilket är typiskt för oss som äter immundämpande mediciner, det blir såå långdraget. Sen började renoveringen här i huset, bilande och oljud. Jag flyttade till landet, vår semester passade kroppen på med två urinvägsinfektioner och väl hemma igen fortsatte borrandet på taket och installerandet av ny ventilation, allt ovanför mitt tak. De håller ännu på …

Väcktes i måndags morse av ännu mer borrande och när jag sträcker mig mot väckarklockan för att kolla vad klockan var får jag en sån där hysterisk yrselattack, den gick snabbt över och jag tänkte inte mer än ”vad sjutton var det där”?

Tankar jag har efter denna dag är att min kropp är slut, imorgon ska jag till njurmottagningen och tappas på blod som jag tidigare har berättat och förmodligen få intravenöst järn. Värdena har blivit för dåliga denna gång, har väntat för länge på att tappas. Min läkare säger att de inte vill tappa för tätt, då kan det trigga igång fler tappningar. Men hur sjuk ska jag vara mellan gångerna, huvudvärk, yrsel, flåsande när jag rör mig och ett allmäntillstånd som är uselt?

Japp, dagens inlägg blev journalhistoria igen, vet ni jag är så trött på att må dåligt, det tar liksom aldrig slut. Nu måste jag i säng, ska vara på sjukhuset kl 08.00 imorgon och jag hoppas någon av syrrorna också har tid att ta bort de sista stygnen efter borttagning av födelsemärkena, om inte måste jag till distriktan i veckan och få det gjort.

8 kommentarer på “Akut

  1. Sitter här nu i soffan nyduschad, om en stund bär det iväg. Det ska bli underbart att bli tappad, kan bli lite snurrig och ynklig första dagen men hela systemet andas lättnad. Skallebanget försvinner och jag får förnyad kraft att leva igen. Kram

  2. Det är lite knepigt det där med att gilla vissa händelser i bloggar. Ibland önskar jag att det fanns en knapp som bara talar om att ”Kilroy was her” eller något sånt, att jag har läst, hänger med fast jag inte alltid kommenterar. Kram

  1. Idag är en ny dag i mitt liv och jag känner mig lättad, systemet balanserar upp sig. Min läkare hade ännu inte klurat ut hur de ska tappa ut blod för Hb:t blir för högt, samtidigt som jag behöver fylla på järndepåerna. Ah, hon ringer rätt vad det är, jag är så lättad att ha blivit tappad.

  1. Ja inte är det kul precis, men nu vill jag bara ta det sjukt lugnt så att kroppen lugnar ner sig. Så skönt att ha tappats, idag har jag varit ursketen i kroppen och snurrig, men inte som i förrgår, tack o lov. Så tråkigt också att jag känner att jag bara gnäller och låter som en vandrande journal, tugg, tugg.
   Jo, något kul mitt i allt, klev upp på vågen imorse och har gått ner fem kilo, sakta men säkert med Lchf.
   Kram på dig Lotta

 1. Vet hur du känner dig. Hade ett anfall för flera år sedan och då upptäckte de att jag har hästskonjure, varav en tredjedel fungerar. Mådde asdåligt i flera år. Nu kom den igång efter ett par tappningar och peppar peppar så fungerar den igen. Krya på dig!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s