Julkaffe

Jag har backat bak i mitt tidigare, aldrig riktigt avslutade utmattningssyndrom. Stress, kunde lika gärna ta gift så omtumlande blir tillståndet, denna gång yrseln från helvetet. Men jag motar Olle bäst fan jag kan i grind, har mediterat, fått massage över nacke och överrygg av min man som säger att det är stenhårt där, värktablett och en Valium. Den där sista tabletten kommer jag bara ta några dagar för att kroppen ska slappna av. Har bokat en tid till en nackspecialist som hjälpt mig tidigare när det har låst sig med huvudvärk och yrsel, men inte förrän den 20/12 ska jag dit. Det har blivit så här flera gånger när det bara blir för mycket för mig, rundgång tack vare det eviga oljudet från ombyggnaden. Att allt för ofta väckas vid 7.20 tiden av borrning i taket och alla andra tänkbara oljud, sen det eviga springandet till sjukvård, det blir för mycket, jag är för skör helt enkelt.

Jag har ju jobbat mycket med gamla människor och minns den varlighet jag ofta fick ha när de skulle åka iväg någonstans. De oroade sig, ville klä på sig ytterkläderna  väldigt tidigt i förhållande till när taxi eller färdtjänst kom. Inte hade de sovit under natten av den där oron de hade inför att åka iväg nästa dag.

Så nu är jag där …

Idag ska vi med pumptermos med kaffe, saffransbröd och kakor till mammas boende. Jag har köpt julklappar från mamma till barnbarnen, så att mamma får ge ungarna paket och själv få paket. Jag har köpt blommor till avdelningspersonalen och kökspersonalen från mamma. Pengar till handkassan, och massa annat som ska fixas där, julstakar ska upp i fönster osv. Det är inte kul att inte må bra och känna sig tvingad att ständigt sköta om saker runt min mamma, men vem sjutton skulle låta bli att hjälpa sin mamma, hur man än själv mår? Hon är inte så krävande, bara jag som är sjuk.

6 kommentarer på “Julkaffe

 1. Usch låter inte kul!
  Blir de aldrig klara med renoveringen hos er? Jag skulle bli tokig tror jag!
  Hoppas du får hjälp med det onda snarast (såg dock att det skulle dröja lite).

  1. Nu har de nog blivit klara med läckan från nylagda taket över min grannes vardagsrum. Hoppas verkligen att det är slut nu, om några veckor ska fibern kopplas in och då kanske de ska in igen i lägenheten. Men det blir väl inget borra av. De började jan-feb i första portuppgången, så nog är vi alla som bor här rätt slutkörda, vi bor i ett avlångt hus modell limpa, där alla portar hänger ihop. Du fattar vad jag menar.

  2. Hoppas du får ro snart och att läckan i taket är fixad (inte kul det heller så klart).
   Fiber ska vi också få, senast jag hörde var det februari som var på tapeten. Nu bor ju vi i villa (eller något slags hus i alla fall) så vi har kunnat fixa själva ”innedragningen” själva. Det gjorde vi i somras och då bestämmer vi ju själva när det ska bankas och låtas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s