Glädje tårar

Ibland ser jag med större längtan efter själva julafton med släkt, vuxna ungarna och framförallt barnbarnen.
När alla mår bra och trivs skapas så mycket måbra hormoner att jag inte vet hur man skulle misslyckas med att må just bra.
Detta år var det grabbarna som lämnade minnen jag tror kommer följa mig resten av livet. Tomten är ju läskig för många barn och 3-åriga L han var övertygad om tomtens farlighet och tryckte nära pappa sin i soffan. Att se honom totalförändras, hälsa på tomten, och vilja hjälpa till med klapputdelningen var underbart. Snart 9-åriga T:s totala glädjechock över innehållet i klapparna slutade i tårar och stor tacksamhet, sånt ser man väl aldrig barn vara nu för tiden när de drunknar i prylar. Maten, all maten vi alla lagat och burit med oss. Så många skratt och slängda käftar, så mycket julklappspapper som vi som vanligt fick släpa med oss hem till vårt soprum. Insikten att nästa år har vi 6 barn i farten, dotterns svärmor kommer bli mormor. Idag blir det bara vara, imorgon laddar vi om för kalkonmiddag, dottern med familj kommer hit. God Fortsättning!

2 kommentarer på “Glädje tårar

 1. Det känns fint då julen bjuder på samvaro och glädjetårar.
  Jag hade en lugn jul och kunde tillsammans med andra glädja en mamma med tre barn, genom att ge henne en överraskningsgåva.
  Sedan tänker man ju på familjer som inte har råd att fira, ge klappar, äta god mat – familjer där man bråkar, dricker för mycket 😦
  Därför kändes det bra att läsa att du haft en fin jul i gemenskap ❤
  God fortsättning på helgen!

 2. Det finns problem med sprit lite här och där, vi serverar inget alkohol under julafton, så funkar alla som de ska. Så fint att du överraskade någon som behövde ett lyft. ❤
  God fortsättning på din jul, vi sticker till mamma imorgon med kvällens middag, kalkon, gräddsås, potatis och gelé, dottern med familj har varit här. Även julmat i en folieform till mamma, så hon får lite julmat på hemmet hon bor på, jo klart de har fått julmat och en massa mys, men hemlagat går aldrig av för hackor.
  Sen bär det av till tystnaden på landet, fåglarna behöver påfyllnad av sin mat och så kommer sonen med familj till nyår. Jag känner mig berikad och lycklig av mina ungar och deras ungar, klart jag blir mer än trött ibland, men det är värt det samtidigt. Kramarna, kärleken och så deras ögon som följer mig så intensivt när jag berättar för dem om livet och allt spännande som finns att prata om och uppleva. Jag skulle ha blivit lärare, det finns mycket jag inte är fena på men barn sitter så stilla och lyssnar, jag är jäkligt bra på att förklara saker. Deras miner när de får "aha" upplevelsen är underbar att se. Att bli litad på och vänd till när livet är knepigt gör mig så tacksam att jag får uppleva detta med dem. Sen skrattar jag så galet fritt med ungarna, aldrig skrattar jag så gott som när vi möts där med blicken i ett skämt som vi båda fattar samtidigt.
  Bland det bästa jag vet är att ligga på sidan i soffan med en eller flera ungar bakom ändan hahaha ja just bakom ändan, så satt min son som mindre och nu barnbarnen. Så hålla boken liksom på höften och läsa högt för dem. Be dem hämta en bok var och så läsa med inlevelse och olika röster. Livet när det är som bäst. JulKram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s