Pressade nyttigheter

Nu är jag dragen och bänd nyss hemkommen från sjukgymnasten, fick lite tips med mig hem om enkla träningsrörelser. En som jag ska köra mycket med var att ställa mig med ryggen mot en stängd dörr, fötterna ut en bit och så bara åka med ryggen ner för dörren knappt halvvägs, stanna där en stund liksom hänga och så upp igen. Var väl sjutton om inte mina benmuskler vaknar till?

I receptionen jobbar en kärleksfull vän, så det blev krama av och ibland känns det extra kärleksfullt att krama vissa, hon är en sån med råge.

På vägen hem, var i mitt centrum, såg jag tidigare att de har öppnat en sån där juicebar och nu tänkte jag gå dit och sitta som annat folk med grillad smörgås och surpla pressade nyttigheter. Men inte blev det så inte, de spelade så högt att jag inte kunde sitta kvar, bara att ta sin mat och gå till busshållplatsen. Naturligtvis blev en farbror så pratsjuk att jag inte fick en sekund i tystnad, att bara sitta och titta på andra människor är vilsamt. Han hade haft en stroke och tappat sitt kontokort, men busskortet var kvar som tur var. Han mindes inte om han har ringt och spärrat kortet, ring igen sa jag och skriv att du har ring på en lapp som du lägger vid telefonen. Äsch, sa han var väl ingen ide att leva vidare så rörigt som allt var. Klart jag sa att träningen hjälper, men det tar tid för hjärnan att hitta nya vägar att arbeta på. Jag är 82 år sa han, så det är inte mycket att hålla på med. När man är gammal, får stroke, vad ska det tjäna till, många blir ju virriga utan stroke? Själv vill jag nog hellre dö än få en kraftig stroke, fattas bara det efter många års kämpande.

Jag vet inte vad det är, ofta vill folk prata med mig och det gör jag oftast så gärna, men inte alltid jag har lust. Jo ok, jag är en pratkvarn själv  och möter gärna andras blick över genensamma roligheter som händer då och då i en busskur, i Ica kön eller var som helst där ute i vimlet.

Nu såg jag på kvittot att den pressade juicen kostade 72 kronor är ju inte klokt, kan det vara 3 dl, broccoli, spenat, avokado, äpple och lite citron, med den grillade mackan 139 kr, men det var det väl värt, gott som sjutton och jag äter/fikar ju aldrig ute.

Nu dagens första kaffekopp …

2 kommentarer på “Pressade nyttigheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s