Frukostgisslan hos barnbarnen

Nu har vårt landställe förvandlats till ett stort handelsbolag med mängder av val maken och jag får ta stup i kvarten. Det ska komma ett tåg och hänta oss, E ska köra och ta betalt, självklart måste vi klippa i papper med saxen, det gör man alltid, klipper i sin biljett. T kör lotteri svart, inte har han bett om tillstånd att sälja trisslotter. Vi beställer olika menyer med mat och dryck, fotbollsmeny gick maken igång på, själv föredrar jag en vaknameny och påfyllning från den riktiga termosen. Just i denna lek möts T 9-åringen och E 4-åringen hur bra som helst, nu tog de fruktpaus. Skönt så länge de tuggar, då är de tysta i flera sekunder hahaha! Alla fruktrester, päronskrutt, äppelskrutt kastas ut till fåglarna, E tog snabbt även ett äpple och gnagde runt på, allt för att få kasta till fåglarna.
Nu fick jag en trissvinst på 200 000 $ så nu tar vi E tåg till stranden, där håller vi oss varma med filtar för vi får inte bli kalla säger E. Det regnar på tåget, sjutton vilken otur …
Solen skiner och jag säger att de snart ska ut och mata fåglarna, leka ute. Båda ser så där lagom roade ut, de är så inne i sin lek. Så säger jag att vi ska göra en marängsviss senare på eftermiddagen med grädde, chokladsås, banan, blåbär och hallon, det gick E igång på.
Det syns så tydligt hur åldern mognar olika delar av barn, T han leker och delar skrivna kvitton, allt kostar, det säljs och vinster delas ut från deras gemensamma företag. 4-åringen är ännu inne i sitt ego, allt är hennes, tåget, biljetterna, saxen och leker lite som två skepp som möts i natten, kilar fram och tillbaka bjuder oss på massor av mat och dryck, fantasin tar aldrig slut. Så mysigt att de trivs så bra tillsammans, sovandet i samma säng gick galant. Skavfötters, men med egna täcken så klart.
Herregud nu kommer hon med mer mat, lunch, potatis, köttbullar med ketchup och te, vill du ha vatten mormor? Bricka med koppar, fat, skedar och en tekanna, tvångsmatning på ett rart vis. Jag har tuggat sedan jag gick upp, hon klagar på bordsskicket, inte skvätta och inte röra, jag försöker hälla i mig lunchen. Nu bjuds historier till lunchen, ”Anna stoppade in sitt finger i nyckelhålet och fastnade”, men det slutar som tur är bra. Snipp snapp slut så var sagan slut.
”Vill du höra en berättelse till mormor”?
Nä, nu öppnar vi köket, mormors kök och bjuder jordgubbskräm och mjölk med smörgås och små ostar till något liknande lunch.
Snart borstas tänder och hår, kläder kommer på och ut med mina små skunkar i solen.

2 kommentarer på “Frukostgisslan hos barnbarnen

  1. Det här med bild ovanför inlägg får jag ingen ordning på, hur man får dem att passa fattar jag aldrig, så jag bjuder på en halv Helge ni vet, älgen i skogen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s