Inte plågad idag

I tisdags en plågad kropp, idag en vinnare, sen om det beror på förbättrad kondis eller på att jag tog två Alvedon 665 som min läkare har sagt, äsch jag tar bara en för det mesta. Träningen känns rolig att gå till, fast jag likväl måste kämpa lite med motståndet i mig, undrar varför det är så?

Solen skiner och jag har precis ätit någon slags lunch, man tager vad man haver stuket, fläsk i tunna bitar, purjolök och kokt potatis allt stekte jag ihop. Gick att äta det med.

Det är ju ett sjukhus jag tränar på, fast inte med akutvård, mer vårdcentral, demensavdelningar, rehab och en massa övrig. I detta övrigt ingår ett stort gäng invandrade män och några familjer som de har byggt om avdelningar till boenden för. Jo, det är väl bra, men jag retar mig på att alla kommuner nu kan bygga både det ena och andra för annat folk än vårt. Så våra arbetande ungdomar ska skatta som alla andra, men inte ha möjlighet att bo som vuxna i egna lägenheter. Jag tror det är oklokt att behandla sina egna sämre än de som inte dragit några strån till skattekistan. Det där att folk ska betala för alla dessa invandrare utan att själv få ett boende. Jag skulle varit förbannad på det om jag hade varit ung idag, arbetat och varit utan bostad.

Läste att det framöver kommer vara en miljon människor som vi ska betala för utan att de kommer i arbete. Det var en nationalekonom som hade räknat ut det, tror vi kommer kantra som land. Så mycket rättigheter och så lite skyldigheter invandrat folk har.

Men jag snubblade inte bara på mången invandrat folk där på sjukhuset utan hittade också en bok i gratisbokhyllan. Skräckens tid farsoternas kulturhistoria av Berndt Tallerud, det ska bli så spännande att läsa den. Ska ta med några böcker från mig och ställa in i hyllan nästa vecka.

 

2 kommentarer på “Inte plågad idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s