Ta en annan dag

Här håller jag låda med grannarna.

Idag såg jag fram emot besök från 9-årige barnbarnet han skulle själv gå till mig efter skolan. Så ringde Hans mamma, då var grabben på väg hem från skolan, sjuk.

Sen ringer jag en massa idiotiska samtal som inte leder mig någon vart då vx inte ens kan tala om att de jag vill prata med har telefontid, som var slut.

Sen ringer en envis snubbe och ska byggstäda hos mig, jag fattar inte ett dugg, klockan ett ska han komma?
Jamen säger jag, där inne är det världens röra, då får ni ju plocka undan massor. Jag utgår från att han pratar om rummet de borrade genom vägg och tapet i fyra gånger. Men det betongdammet har maken dammsugit upp.

Vet ni, igår ringde jag ett apotek och skulle beställa medicin vilket var ett mindre helsicke då hon pratade så dålig svenska och förstod lika illa, jobba på en så viktig plats och inte behärskar språket?

Snubben som ringde idag pratar snabbt, illa och fattade dåligt han också, invandrare, jag menar inte att han är dum, bara att han inte behärskar språket, då blir det lätt dumt med både det han försöker säga och sen inte förstår vad jag säger. Ni får kalla mig vad sjutton ni vill, men jag avskyr att tampas med folk i telefon som dels inte kan prata vettig svenska eller förstår vad jag själv säger. Så nu sitter jag här stressad, för jag fattar inte alls var de ska städa?

Hela rummet behövs plockas ihop, ner i lådor så att de kan tapetsera väggarna. Vi har ju hyllor på väggarna som ska ner .. vårt värsta rum, med högar av tyg och garner i massor av bokhyllor, böcker, syprylar, plus allt som ska tas hand om vilket år som helst. Det är ju ett av de rum de ska komma och besiktiga, där jag tror vi får nya golv och tapet. Men besiktningen är först 7 mars.
Tio minuter kvar, sen står väl ett städfärdigt krigargäng i hallen med skurborstar och gud vet vad? Blir en intressant dag detta.

Det ringer på dörren och där står vår husvärd och undrar om jag har blivit uppringd? Allt var ett missförstånd, han hade träffat städgänget, de stod några våningar ner och vill in även där och städa. Så suck, skönt att jag slapp detta denna oförberedda dag.

Men inbilla er inte att motståndet och oredan tog slut där ..

Jag tittar på alla semmelbullarna som var kvar efter gårdagens bak, nu när grabben inte heller kom på besök och åt semlor tänkte jag, att det får bli skorpor. Jag delade på dem och la dem på en plåt, läste i ett recept att man kunde ha lite högre temperatur först för att få lite färg på dem. Sagt och gjort, det gick ju bra tills jag sittandes i soffan plötsligt for upp när brända doften slingrade sig in i min näsa. Kolsvarta osande bitar, här blev det till att vädra med tvärdrag  fast det luktar ännu, tror det sitter i mitt hår och kläderna. Man ska inte göra sig till den här typen av dagar, trött jag blir.

Sen kom posten och jag tänkte betala en räkning och hittar då inte kortet till bankdosan. Igår låg det på bordet och jag vet att jag samlade ihop allt papper som skulle kastas och så la jag tillbaka bankdosan och kortet där det ska vara. Men jag tror jag kastade kortet med resten av skräpet. Jag har letat som en galning, det var bara att klä på sig och gå ner till banken, spärra kortet och ansöka om ett nytt som kommer om några dagar.

Så just nu vill jag inte vara med om något mer trams, på vägen till banken träffade jag grannar, vi hade mycket att prata om, vi gnällde och drog igenom allt som vi hade en negativ åsikt om. Med det sista paret konstaterade vi, att nu kan vi må bra resten av dagen, när vi har öst ur oss all tänkbar galla om stambyte, ventilationsbyte och trapprenovering som har tagit över ett år och ännu inte är riktigt klar.

4 kommentarer på “Ta en annan dag

  1. Ha ha, förlåt, men lite dråpligt är det. Kommer osökt att tänka på min gamla chef som alltid konstaterande att tisdagar är en redig akitdag. Hon hade den som beställningsdag och fick bråka m alla säljare så det var väl grunden. Men det hände ofta jobbigheter denna veckodag.

    I övrigt helt ense med dig om språk och telefon…

    Hoppas på en mindre krånglig onsdag. Kram

  2. Klart jag svarade på din kommentar, men som så ofta är kommentaren från mig borta när jag tittar in senare. Jag retar mig på wp lite för ofta, att försöka ändra på saker i min meny verkar helt omöjligt att klara av. Men klart du ska skratta åt min dag, vore väl sjutton om man inte ens kunde göra det. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s