Är det koskällor de har?

Känner mig så nyttig och nöjd med min dag, jag har smält kokosfett och jordnötssmör, blandade ner fruktmysli, mandelmjöl och nötter. Hällde det i tre kokosnötter jag tidigare köpt med fågelmat i och en kopp. Maken stack ner sittpinne i koppen och de som behövde något för dem att sitta på. Nya snören och nu hänger de runt om i träden, kom och ät mina vänner!

Ett tips är att just ta en mugg med öra, häll ner det smälta fettet blandat med lite fågelmat och sen bara stoppa in en pinne i koppen och snöre knytet i örat och hänga upp på bästa tänkbara plats.

Som om inte det var nog fick jag maken att släpa med en stor kartong med en del som blev kvar av mammas kläder. Nu har jag sorterat ut det som passar henne, skjortor är ju ingen idé att ta med, ingen lär stryka skjortorna efter tvätt. Resten lämnar jag till en klädinsamling, de som blivit för små för henne eller inte funkar som skjortor.

Jag är trött idag, först ett väldigt långt samtal på dagen, roligt som bara den. Sen ännu ett väldigt långt samtal vid tolvtiden på natten från makens bror. Det var mig han pratade med 1 1/2 timma innan maken tog över. Så det känns som om jag har prathål tvärs genom skallen idag, helt tom i bollen.

Nu stakar sig skidåkarna i Holmenkollen fem mil fram och jag lyssnar omedvetet först på ljudet som liksom klickar till och jag reser direkt tillbaka till min barndom. Det var ju all vintersport pappa tittade på, ljuden då som nu, saknar bara koskällorna eller vad de nu använde i Österrike eller i andra vintriga länder. Folk låter lika när de hejar på, men ändå tycker jag att det hörs olika i olika länder.

 

2 kommentarer på “Är det koskällor de har?

  1. Åh fina du, det blev nog lite för mycket för dig. Vi pratar lite kortare nästa gång, vet själv hur trött man kan bli av att prata, hur roligt det än är. Så fint att ni matar fåglarna. Jag matar också både fåglar, rådjur och harar. De har så svårt att finna mat nu. Blåmesarna som var på besök hos mig idag var så små och tunna. Kram och var rädd om dig!

    1. Jag blev en fågeltant för rätt många år sedan, så jag skickar efter rejält med mat och kokar eget då och då. Just nu sitter Hacke som limmad på en kokosnöt, han brukar vara en tjockis på vintrarna. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s