Glad Påsk

I pappkassen ser jag mina ord som konfetti, en bokstav här och en där, så mycket liv nermalt i strimlor färdigt att kastas i pappinsamlingen. Jag har läst och läst, vet inte om jag gillar mig själv just nu. Men äntligen är allt sparat genom åren genomläst och kastat, konstaterade för mig själv, att så mycket skräp, vill jag inte att ungarna ska ha att läsa efter mig, känner mig lättad så till vida. Jag har dock sparat många små och stora lappar med sånt de skrev till oss när de var små. Hur de sa ord, när de lärde sig prata, det har vi skrattat gott åt och några ord använder jag ofta när jag pratar, för att det är roligt med ord med tvist och en personlig historia.

Tänka Påsk

Ska göra ett ris med turkosa och mörklila fjädrar i. Lite mer pynt blir det nog, maken brukar gilla traditioner mer än mig. Bara jag får lite choklad och maten så blir jag nöjd.

Tänker mig klassiskt vitlöksspäckat lamm med gele, med goda såsen och potatis, kanske Hasselbackspotatis, det var länge sedan. Matjesilltårta med en pärla till. Lite inlagd sill och potäter, några hårdkokta ägghalvor med rom och hackad lök och lite majonäs. Påskägg brukar jag få av min man med choklad i från en speciella chokladaffär med anor. Tror vi överlever Påsken.

Önskar att ni också får det skönt!

4 kommentarer på “Glad Påsk

 1. Vilka vackra påskägg du har på bilden 🙂 Precis lika har jag tänkt om en massa papper man sparar: att barnen inte skall behöva vada igenom allt groll. Har en längre tid hållit på med min ‘dödsstädning’ som jag tror det kallas. Lärde mig min läxa då mina föräldrar överraskande för snart sju år sedan gick bort med 2 veckors mellanrum. Då hade de varit skilda i över 40 år, men banden tydligen fortfarande starka. Det var ett jäkligt jobb att städa alla papper efter dem och jag lovade då åt mig själv att mina barn inte skall behöva gå igenom samma! Men visst har även jag samlat på barnens alster, man blir så glad då man läser dem! Ha en bra påsk!

  1. Precis, så mycket skräp man samlar på sig. Vi kommer förmodligen få de flesta golv omlagda framöver och då ska ju alla möbler bort i rum för rum. Snacka om jag tar detta tillfälle att som du säger dödsstäda. Min mamma fick ju stroke för två år sedan och då stod jag där med hennes radhus. Usch o fy så jobbigt det var, hon skulle ju ha saker med sig i sitt nya boende och resten skulle bort. Snacka om papper och prylar efter henne och pappa.
   En skön påsk önskar jag dig! Kram

 2. Slängde mycket efter skilsmässan, gav bort, sålde.
  Man blir lätt i själen av att inte har för många saker.
  Mina dagböcker däremot vill jag aldrig slänga. Hundratals häften, tiotusentals sidor med minnen. Mitt liv. Jag hoppas allt intresserar nån då jag gått bort – skäms inte för nästan nåt 🙂
  Kram till dig!

  1. Min man har gjort böcker ”book on demand” av allt mitt skrivande här inne, det blir många böcker, det får väl min familj se som mina dagböcker. Mitt äldsta barnbarn nu nio år är väldigt intresserad och bläddrar, tittar på bilder och längtar till han får läsa, är inte det gulligt. Jag tror att barnbarnet kanske är mer intresserade än mina barn, morsan är väl inte spännande nog hahaha. Trevlig Påsk! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s