Härdsmälta eller?

Det känns lite bättre med gråväder till min kropp, lite lugnande efter många soliga dagar. En samstämd morgon med kropp och väder, låt oss ta vår Alvedon till morgonbönen 🙂 och frukosten, hoppas på en bra dag.

Precis som rökare ståtar med gula fingrar, ståtar jag med en orange pekfingernagel. Det är så irriterande att bli orange under självaste skalarfingrets nagel, de här klementinerna Ica har sålt på sista tiden är nog de mest oranga citrusfrukter jag någonsin har skalat, de är till och med oranga innanför skalet där det brukar vara vitt. Jag får inte bort färgen hur jag än skrubbar med tvål och nagelborste, aceton funkade inte heller. Om jag målade naglarna röda hade det inte varit något som helst problem, men jag har bara genomskinligt lack, gillar det bäst. Vojne vilka problem va?

Härom natten trodde jag att jag hade fått en mindre härdsmälta i skallen. Jag läser del ett i min nya tjocka bok, tar den med mig när jag går till sängs och inser att lappen som markerar var jag var, inte satt på plats. Suck, börjar leta i texten efter ”var jag var”. Du milde jag bläddrade fram och tillbaka och kände inte igen ett dugg, inte ens från börja. Häpen över hjärnsläppet var väl snällt sagt, jag blev jätteorolig tills jag vände på boken och tittade på framsidan. Det var inte den första delen utan del två, ojoj, vilken lättnad och samtidigt ett mutter över mig själv, medans jag gick och hämtade rätt bok, förvillande lik den andra.

På eftermiddagen ska jag hämta en mindre tavla som Lasse Åberg har målat, det är en fin älg och Disneyfigur på tavlan, det är älgen som jag egentligen är ute efter, lite älgtokig som jag är. Lasse Åberg var kompis med min morbror i uppväxten och var hemma hos min mormor då och då. Han lär ha ”varit med, stod nog bredvid” och bytte blöja på mig, som bodde mina första år hos mormor och morfar med min mamma. Jag vet att min morbror och Åberg har ritat och berättat tillsammans i en privat bok om deras uppväxt, den boken har gått fram och tillbaka mellan dem genom åren.

Så ni förstår att min agenda är fullbokad från morgon till kväll idag, gäller att ligga i.

Fridens på er nu vankas frukost, Java helt svart, två smörgåsar, en med pastej och en med ost, lite gröna nyttigheter ovanpå, en maghutt och en Alvedon. Livet leker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s