Besiktning

Ibland kan jag inte annat än bli så där stormande glad, helt oväntat.

Det ringer på mobilen, ”Kan jag komma nu”? Klart du kan, kom du!

Så står han där med sin padda besiktningsmannen. Då börjar vi här i hallen sa han och jag började prata om golvet. Nää, det får först 2020 …

Vad vill du ha mer här? Jag, blir som tom en stund och säger lite försiktigt, tapet? Tapet, ommålade dörrar, nytt golv i klädkammaren. Oj, det tar sig.

Sen visade det sig att jag får hela lägenheten målad, tapetserad och nya golv. Jag tror jag drömmer, trodde vi bara skulle få ny parkett, ev golv i hall o kök och omtapetserat där de borrade igenom väggen i ett av sovrummen.

Tagen är rätt ord för hur jag känner mig. Så skiner solfan också, hahaha inte klokt!

Till hösten blir det av och då rymmer jag till landet, lämnar maken och sonen hemma som bärare av allt som ska flyttas runt. Till dess ska maken och jag ”dödsstäda” rensa, kasta, ge bort och packa ner så mycket som möjligt i källaren.

Det ska bli så underbart att få en sån renovering och rensning, ut med gammalt in med nytt liv.

2 kommentarer på “Besiktning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s