Så stor den är tyska fältharen

Redan på vägen hit igår såg vi en fin räv i området, den stannade upp och tittade på oss. Klev ur bilen i skymningen och möttes av fågelsången som fick mig att bara stanna upp och andas in vårkänslan.

Nu är det mesta av snön smält och våra blommor har börjat titta upp, maken han krattar lite kvarvarande löv i gräsmattan och jag står och bara njuter. Plötsligt ser jag en tysk fälthare komma emot oss, ”stå still, tyst” sa jag till maken. Tänk, haren skuttade långsamt fram, satte sig en meter ifrån mig och tittade på mig, skuttade vidare som om vi inte fanns.

För mig är det här att se och komma i kontakt med djur så starkt, hjärtat slår och jag känner sån oändlig lycka. Kråkan från sin gren som kommer flygande, den vet att jag bjuder på gobitar och den är inte så skygg som den var i början.

Nu har vi ätit en varmkorv och jag tar med mig termosen med kaffe ut i … skuggan, det är ju där jag får lov att sitta. Allergin i ansiktet börjar lägga sig, gör mig så glad, men solen får vara för sig själv idag. Jag har laddat med både tidningar, korsord och stickning ute på altanen.

10 kommentarer på “Så stor den är tyska fältharen

    1. Så spännande att stå där och vänta in haren. Nu hade vi kastat äpple till koltrasten vid fågelmatarna ca 5 meter från altan där vi sitter och fikar, då kommer ett ensamt rådjur gående och käkar så klart upp äpplet. Så skuttar hararna omkring på tomten, tror de har någon parningsrit med skutt, språng och skvätt iväg för sig. Tänk att jag sa i vintras att jag aldrig har sett harar här på tomten. Nu har jag två, kvar att vänta på är älg, har aldrig sett en älg i området. Järven har jag heller inte sett.

  1. Hararna är hur stora som helst! Och glupska… men hoppas att de hittar mat annorstädes nu när snön i stort sett försvunnit. Hoppas att du får fina dagar under helgen.

  2. Jag bor mitt i stan men ändå lite på landet. Harar kommer lite då och då och mumsar gräs och klöver inne på gården. Ekorrarna kilar upp och ner mellan tallarna och bjuder ibland på luftakrobatik i den högre skolan. Räv finns här också även om jag aldrig sett någon här på gården men väl på kyrkogården inte så långt här ifrån. I parken har jag mött rådjur och för många herrans år sedan irrade en älg in sig på kommunhuset… Nog är det underbart att kunna följa djurlivet på nära håll alltid ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s