Jag har nog blivit en fågelnörd, pratar till och med med dem.

Herr kråka gjorde en mjuk landning nära mig på altanstaketet, jag pratade med honom, kuttrade om att han skulle få lite mer bröd av mig om han nu ville ha. Jag har hällt det sista av fågelmaten under fågelmatarna, nu är det slut. Men bröd blir det alltid och jag är generös så pass att jag en dag insåg att jag själv inte hade något bröd kvar. Men denna gång är det hårt bröd som jag krossar och slänger ut, han äter allt herr Kråka, päron, äpple, kakor, bullat, korv osv.

Ni minns kanske hararna jag fick besök av för några veckor sedan, besök som jag hade bett om eftersom jag aldrig hade sett några harar här. Samma önskan har jag haft om Sädesärla, varför har vi aldrig någon sån på tomten, finns de inte i just denna del av vårt land? Så nu har jag haft besök i flera dagar av två stycken, inte mycket som behövs för att göra mig glad. På min önskelista står järven och björnen, men den sista kanske jag ska vara glad att den inte lufsar över min tomt. En tidigare vän här inne sa att det är en björn som går runt en sjö i närheten och hade gjort det i flera år.

Ikväll kommer maken hit och jag undrar hur snabbt dagar kan flyta iväg? Vad sjutton har jag gjort de här dagarna? Som längst har jag gått ner med sopåsen till soptunnan, hej o hå vilken lång promenad. Sen har jag lagat mat till mig själv, bryggt kaffe, te, läst, löst korsord, stickat. Men gårdagen var rätt hysterisk, mobilen ringde och ringde, Facebook svämmade över av hälsningar. Så kan de bli när man fyller år i sin ensamhet, ensam är man inte. Sonens familj ringde och sjöng, dotterns likaså, fy bubblan så jag älskar hela högen.

För att vara säker på att inte gå ner i vikt i helgen kommer maken komma med en tårta och annan festlig mat. Jag satt faktiskt ensam här på födelsedagen även förra året, inte för att jag bestämde det, utan det bara blev så. Fira med kalas kan vi göra vid ett senare tillfälle jag och familjen.

Nyligen ringde tre går mot fyraåringen, han ville berätta för farmor att han hade varit så duktig och klippt sig. Tidigare besök har varit rena tortyren med en vrålande ålande unge, så nu funkade besöket hos fri”Sören” som nioåringen sa några år som liten.

Nu ska jag sticka lite på vantar, grå med solgult mönster. Ha de skönt nu i helgen! Gör någon glad, slå en signal eller dyk upp på en fika med bullpåse i näven. Kram

17 kommentarer på “Jag har nog blivit en fågelnörd, pratar till och med med dem.

 1. Jag är övertygad om olika djur/arter har sina budskap. Solöga har många kloka samlingar.

  Kråka: Du lär dig hela tiden nya saker och på så sätt öppnas det alltid upp nya möjligheter för dig. Din gåva är att du har förmåga att hämta lärdom ur livets alla faser.
  En kråka lär sig alltid saker -just det är dess styrka. Genom att hämta lärdom ur allt avgår den alltid som segrare.

  Sädesärla: Våga prova. Min gåva till dig är att ha en egen uppfattning.
  Här gäller det att skaffa dig en egen uppfattning och inte fastna i tvekan.

  Hare
  Släpp taget och ge dig hän i glädje. Tag det avgörande steget
  nu. Min gåva till dig är att visa företagsamhet. Här gäller det att inte bara tänka på saker och ting utan att handgripligen göra dem! Sluta fundera/tveka – gör något åt saken!

  ***********************************
  Ja man kan ju välja vad man tror, men ofta så känns det när man möter vissa djur. Vi har ett häckande par sädesärlor som gör oss sällskap emellanåt. Får alltid känslan av mormor och morfar när de dyker upp. Varit många saker genom åren så ja, jag ser symboler i dem. Verkar som om din ”beställningscentral” lyssnar till dina önskemål 🙂 Önskar en fin helg!

  1. Men det här var ju så härligt att jag känner mig euforisk, jag tror ju att jag har kontakt med djur, fråga mig inte hur. Jag åker hit till landet och går nästan ingenstans men lokatten visar sig, räven, grävlingen, vargen, 24 olika fågelarter, hare, rådjur … bara runt knuten. Nog sjutton måste jag väl ha någon sorts kontakt när jag drömmer om att se dem. Tack, har du solöga inne hos dig eller är det en bok? Kram

  2. En liten parlör finns att köpa på t ex Adlibris. Går att googla förstås.Tror bestämt att du ha kontakt. Tror att man får mer ärlig kontakt m det omkring sig när man går igenom svårigheter och har tid att tänka och kommer nära på ett annat sätt. Du har ju verkligen haft och har din beskärda del så de kommer nära.

  1. Sitter här i soffan och niger med blåbärstårta i mungipan, maken kom med blommor, tårta och present. Detta år ska bli förnyelsen år, rensa ut hemma, få renoverat och kanske händer det något positivt med mig själv via kicken att rensa och få nytt fint hem. Den som lever får se. Kram

 2. Åh nu blir jag så ledsen att jag missat din födelsedag! Stort och varmt grattis i efterskott kära du. Hade tänkt ringa dig i veckan som gått men min arbetsträning har gjort mig totalt utmattad. Jag gör ett nytt försök i veckan så får vi se hur vi mår och orkar prata. Stor kam från mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s