Lite sur idag

Upp imorse och iväg till mitt labb och lämna många blodprov och så urinprov. Klev ut ur porten och mötte sommaren, nu går det för fort, våren har banne mig förtur. Men skönt, befriande skönt med ljuset och lagom värme.

På vägen hem satt jag i en busskur och väntade, alla öns bussar går förbi mig och min buss skulle komma sist, såg en kille på en buss, han var någonstans mellan 25-30 år med ankläppar, mehn, HerreGnu vad lider folk av? Jag begriper mig inte på människor längre, eller är det jag som har blivit gammal, är det mig det är fel på? Tittar på flickor som är sminkade som om de ska ut på nattliga äventyr mitt på dagen. Alla dessa läbbiga lösögonfransar så många tycker sig behöva, på dagtid? Smink i tjocka lager, när de är i sin vackraste blommning. Suck!

Känner mig trött, men nöjd, har tvättat några maskiner och hängt tvätten ute på balkongen. Blev rätt sur idag på en sportfiskefirma, fick tips om att just fiskebutiker har dessa långärmade tunna svala tröjor med 50 SPF mot solens strålar, tro sjutton att fiskare behöver vettigt på sig mot solen. Beställde tre Simms solarflex crewnek och sen har jag väntat och väntat i tre veckor, ringde och undrade varför beställningen aldrig dök upp? Fråga mig inte, men det verkar som om de inte hade skickat den och jag som fick ringa och påpeka att det inte gick att beställa storleken, det fixade de och tackade för att jag påpekade felet. Sen ringde de och sa att en tröja var slut, kunde jag tänka mig ta en annan? Jo, det kunde jag, men det hjälpte inte ett dugg. Inte var de rädda om mig som kund inte, ordern över 1700 kr hade de tydligen råd att avstå ifrån.

Så nu har jag beställt två reade tröjor av ett Stockholmsbaserat företag, mycket billigare och närmare, de är förhoppningsvis mer mån om kunden.

Ännu en kort vecka, blir så konstigt när röda dagar och klämdagar dyker upp. Det blir till att åka till landet igen, jag ska försöka slippa åka till min läkare nästa vecka, jag har varit in på 1177 och kollat alla provsvar och i mina ögon ser det bra ut, så pass att vi kanske kan ta detta möte per telefon. Vi gör så ibland, jag och min njurläkare.

Nu ska det lagas mat till husbonden kommer hem från stadens stress. Fridens!

2 kommentarer på “Lite sur idag

  1. Ja det finns mycket att fundera på när det gäller spackel och läppfyllnad dessa dagar. Hör 18-åringen to bee att hon vill ha fylligare läppar. Påstår att hon inte har någon amorbåge (eller amoooor-båge som hon säger 🙂 ) Hon är så jäkla söt naturligt men lägger massor av tid på lösfransar och spackel. De har ju en helt annat info-flöde och folk som de följer på alla sociala medier som ger dem snedvriden syn på hur de skall/bör se ut. När en annan var i deras ålder var det bara vissa märkesgrejer som var status. Zalomon-ryggan, LaCoste tröja mm. Tycker lite synd om dem om jag skall vara ärlig. Sedan då detta att de måste gå igenom ”porr-perioden” med magen bar och visa upp behagen. Sedan förfasas de över att herrar glor och ibland är sliskiga. De skall givetvis hålla tassarna borta oavsett hur de klär sig, men de vet inte riktigt vad de utstrålar.

  2. Tycker också så synd om ungdomar nu för tiden, så rörigt och konturlöst samhälle att växa upp i. Man får ju tänka vad som helst om ett samhälle med kärnfamiljer, men det gav iallafall struktur och ramar vilket nog gjorde att vi hade det lättare att växa upp. Ingen kan ju påstå att att vårt samhälle längre är homogent. All öppenhet och lättillgänglighet med internet är inte bara av godo, yngre kommer in i saker de inte alls är mogna att ta in och det knepiga är väl att de vuxna inte har så mycket koll på vad ungar konsumerar. Vuxna verkar inte heller vara just vuxna alla gånger, de har så mycket egna upplevelser som verkar viktigare än själva mamma/papparollen. Så mycket har förändrats i alla våra roller bara sedan vi var barn, inget är självklart nu för tiden. Att växa upp utan föräldrar som lever i nuet med blicken i barnets, utan den vuxna blicken ständig bara ser in i mobilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s