Tanten i mig

Nu sitter jag här med mina nya långärmade tröjor med 50+ sun protection, fyra väldigt manliga tröjor, tänkta att ha vid fiske. Struntar jag i, önskar att de börjar tillverka byxor i samma material och tänka lite mindre manligt i form av mönster och färg på kläderna. För det här är ju kläder vi alla borde ha när solen skiner, marknaden måste ju vara enorm, om de nu kunde fatta det, skulle de kunna tjäna multum. Så kom igen, jag vill ha klänningar, överdelar, tunikor och byxor.

Att det är grilltider råder det ingen tvekan om, nu för tiden har gamla hederliga grönsaker muterat om till grill-någonting. Plötsligt blir grönsakerna grilltomater, grillaubergine, grillzuccini, grillök, grillchampinjoner. Är vi kunder så korkade? Vad grillade vi för grönsaker tidigare, jag bara undrar?

Jag har premiärsuttit i min tröja med hatt på skallen i skuggan, när jag på vägen ut såg jag mig själv i spegeln rös jag till, mina älskade tanter är en sak, men att se sig själv så i spegeln bådar inte gott, som om något i mitt liv plötsligt tog slut. Ja, vad ska jag säga till mig själv mer än, Goddag, välkommen Tanten! Så tydligt såg jag mig själv i farten där framför spegeln.

Maken honom kör jag med som vanligt, pekar och påpekar … han skurar med maskin av altanbordet och hela altanen, allt ska blåsas rent, skuras rent och imorgon oljas in. Själv drog jag mig inomhus och värmde på några Solna korv och utfodrade en sulten make med körv o brö. Det här med Solna korv fick mig att minnas vad jag kallar godaste korven i Sverige, Nestors korvfabrik som låg just i Solna. Då när vi var en fattig barnfamilj åkte vi Ibland dit, där stod vi i fabriken som sålde sina olika korvar direkt till kunder. Varje gång njöt jag av den rökiga doften och att se alla lite rynkiga korvar hänga från rundstav i metall som såg ut ungefär som affärernas stänger som de hänger kläderna på. Redan i bilen prasslade vi upp pappret runt korvarna vi köpt och så åt vi varsin på direkten och njöt av riktig korv.

Idag blir det matjesill till middag, dels älskar vi matjesill och så har vår egen gräslök växt så in i norden. Gräslöken och jordgubbarna lever sitt eget liv i odlingslådan efter att vi satte ett litet plasttak över det hela.

Imorgon kommer tre av mina barbarn, mina älskade små skunkar, då blir det slut på friden och plats för växande liv och farmor får berätta igen om hur det är, det här livet runt oss.

 

3 kommentarer på “Tanten i mig

  1. Tur ändå att du hittat kläder som passar, men visst skulle man tycka att det borde finnas större marknad och fler artiklar att välja på.

    Det där med korven känner jag igen från vad mamma och pappa har berättat. De bodde i Örebro som nygifta och var i Kumla och köpte billigare korvvaror då kassan var skral. De levde även på fläskkotletter då dessa var billiga, så det har inte varit favorit hos dem när de blev äldre 🙂

  2. Alla blir vi någon slags tant med tiden. Bara man har humör så. Håller mig också i skuggan för fler rynkor behöver jag absolut inte. Älskar all slags sill och det åt vi i torsdags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s