Årets första nakenfisar

Undrens tid är inte förbi, kröp klunsigt in till hoppmattan, ställde mig upp och gungade lite i knäna, några småhopp, sen var mina ben helt lealösa. ”Lägg dig ner, det är jätteskönt” sa sonen.  Men jag insåg att om jag lägger mig ner kommer jag inte alls komma upp. Att baklänges krypande ta sig ut igen, var ingen enkel sak med min kropp. Benen skakade så maken fick hålla i mig en stund, men nu har jag ”hoppat studsmatta”.

Sonen har satt upp snitslad bana med pinnar och vedklabbar i en lång rad, sen ungarnas rutchkana som gick rakt ner i vattenfyllda barnpoolen, någon slags tävling genomfördes innan jag kom ur pyjamasen. Här har kutat nakenfisar mest hela dagen, endast avbrott för lunch och mellanmål.

Sonen och barnen har sått lite frön, rädisor, gurka och morot, spännande att se något växa för stadsbarn. Farfar planterade ner vår groddade potatis, så nu finns det hopp om färskpotatis framöver.

Farfar fick för den delen helt fnatt igår, tror han lyckades föra oljud större delen av dagen. Smög igång på förmiddagen med gräsklippning, sen tog han fram maskinsågen och gick lös på mindre träd och sly, så drog han fram maskinen man blåser och skrubbar rent altandäcket med och sen slipmaskinen som fick ge stora altanbordet en omgång, innan den oljades in.

Själv stickar jag på en vante, i skuggan med kaffekopp och vatten inom räckhåll, har utfodrat de små med kakor och saft, sånt är farmödrar bra på. Sen kan jag lätt utropa häpp, häpp när tokiga saker håller på att hända.

När 3 1/2 åringen skulle kliva i barnpoolen igen, glömde han ta av sig skorna, mitt häpp hann bara rädda en sko, den andra står på tork i solen. Hon 1 1/2 passade på att kissa lite i poolen till 9-åringens fasa, då blev det färdigbadat för hans del. Han blev rikligt upplyst av mamman om hur det förmodligen var i allmänna pooler med kissandet. Av hans min att döma blir det nog inga fler poolbad för hans del.

Nu återstår det vanliga grillandet till middag, jag har länge önskat mig flintastek, ni vet de där som kom naturell när de lanserades, en sån vill jag ha, men de som säljs är ju bara marinerade. Jag har alltid känslan av att halvdåligt kött marinerar de, om inte annat kan de pumpa in marinad/vatten i köttet så väger det mer, större förtjänst för köttföretaget. Inget förvånar mig, en påsk köpte jag en lammstek, den såg lite konstig ut, men står det lammstek, så borde det ju vara det. Kan upplysa er om att  hoprullad saltfläsk inte smakar ett dugg som lamm.

Så två marinerade flintastekar ska grillas, sonen kom precis och berättade hur mycket lamm han hade tinat och inte var det fjärilskotletter som han trodde. Så kött finns det gott om till middag och som jag sa, bra att göra pyttipanna av resterna på söndag kväll, väl hemma igen, en sån riktig pytt med råstekt potatis till.

Jag som planerat att bjuda på bär och råkräm kom på att jag har allt till krämen men vi har inte handlat jordgubbar. En titt i frysen visade ett halvt paket mindre glada hallon, men svarta vinbären ser fantastiska ut. Jag testar, blir väl vi vuxna som slevar i oss, i frysen i källaren har farmor andra doningar som de små kan få hämta när syran i vinbären fått dem att grimasera.

Nu hör jag att hela elefantzirkusen har samlats på vår altan, jag får nog sätta igång med råkrämen. Sonen, han har redan gjort massor av såser och annat, värsta kocken.

Fridens!

2 kommentarer på “Årets första nakenfisar

  1. Åh jisses vad du hunnit med innan jag fått på mig strumporna! 😂 Så härligt ni har det på landet med kiss i poolen, nakenfisar och saftkräm 😀. Precis som det ska vara. A verkar ha hittat varje maskin som låter mycket verkar det som men toppen att han är så flitig 😀. Många kramar från mig som just nu sitter på balkongen. Har visat prov på civil olydnad och klättrat ut genom fönstret iom att balkongen är låst utifrån. 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s