Elak dusch

Upp i morse och åkte iväg till labbet, på bussen inser jag att maken har kvar min legitimation sedan han hämtade en sak på posten åt mig i veckan som gick. Först gick stora larmet i min kropp, jag letade och letade i väskan, insåg att det var lönlöst. Sa till mig själv, ”ge dig nu, sluta oroa dig”!

Som vanligt var jag överdrivet orolig, pratade med kvinnan i receptionen, hon som fyller år samma dag som mig. Äsch sa hon, det behöver du inte oroa dig för, de tar dina prover. Jag hade ju det vita gamla sjukhuskortet med mitt namn och födelsesiffror, det ordnade sig. Nu är det bara att vänta till imorgon på provsvar.

Min duktiga städerska kom nyss, hon har en kvinna med sig som hon lär upp. Det är så skönt att få fint hemma, men här är i mitt tycke ganska rörigt. Vi har ju börjat plocka ner saker i lådor, framöver ska vi få renoverat och det mesta måste packas undan. Ikväll har förvaltaren kvällsöppet och vi ska ner och välja tapeter, målarfärg och golv. Sen när det hela ska hända vet vi inte riktigt än.

När vi åkte hem från landet häromveckan så cyklade män på sidan av vägen i sina tajta spandexbyxor. En stor svart bil körde före oss, han svängde ut för att runda cyklisten och satte samtidigt på rengöringsmedlet till framrutan. Nämen så klumpigt eller? Sa jag. Cyklisten blev ju duschad … vid nästa cyklist gör han om samma sak. Ondskan sprider sig i samhället, att se det så tydligt gör ont i mig. Vad är det med folk nu för tiden, går det ett dygn utan våld på ena eller andra viset? Jag känner mig inte hemma i mitt eget älskade land nu för tiden. Först har vi inhemska idioter och så tillskott utifrån, det här kommer aldrig sluta bra.

Men nu stänger jag av skiten och tänker bara njuta, ännu en dag när jag mår bra, dock lite trött idag, men det brukar jag vara efter helgen. Ska höra om kvinnorna vill ha kaffe, finns sockerkaka kvar efter helgen.

Fridens!

 

10 kommentarer på “Elak dusch

 1. Den bilföraren skulle jag kort och gott kalla ”taskmört” – ett av de fulaste ord jag vet! Usch! Glad dock åt att du får hjälp med städningen, och att provtagningen gick bra – hoppas också proven var bra. Kram

  1. Ja du, det var en riktig taskmört och jag och maken satt där och blev så förbannade samtidigt med känslan, det är inte klokt. Det var maken som skaffade städhjälpen, en gång i månaden kommer hon min pärla. Kram med vändande post!

 2. Idioter finns det gott om… Minns inte vilken klok gubbe som lär ha sagt att ”summan av intelligensen i världen är konstant”. Och då jordensbefolkning ständigt ökar så lär tokstollarna inte minska ☹
  Hoppas provsvaren ger goda besked.
  Kram ❤

 3. Vi lever i ett alltmer egoistiskt samhälle dessvärre – där märks jubelidioterna mer än andra… Undrar just om tilltaget varit uppskattat om hen eller dennes barn varit de drabbade, jag skulle inte tro det!

  1. Kan bara hålla med, egoismen brer ut sig. Ibland känner jag mig som om jag plötsligt är född fel tid, alla tider har nog haft dessa egoiste till människor, när man tror att vi var ett utvecklat folk, så visar det sig att allt för många lever i grottstadiet.

  2. Jag brukar roa mig med att fundera på varför, men jag kommer aldrig på några bra svar… teorierna är dock många 🙂

 4. Kommer ihåg ett drömscenario som jag var med om en gång.

  Min sambo, till åren kommen, kör inne i Stockholm. Lite saktfärdigt och undrande om vilket hörn han ska svänga. Jag sitter i baksätet bredvid två av hans söner för fram sitter hans tredje son.
  Det är en gammal Mercedes och lite svårt att se in så nogsamt.

  Och då… tutar det bakom oss och ur nervevade rutor flaxar knutna nävar och ilskna tillrop att vi ska stanna och få på käften. Javisst, vi stannar och ur framförvarande bil klättrar två ilskna ynglingar ur för att snacka med den grånade farbrorn vid ratten.

  Vad som händer kan du räkna ut själv när från sidorna på vår bil kliver ut tre bastanta män på mellan 90 till 130 kilos varierande muskelmassor. De behövde bara öppna dörren, räta upp sig i stående och brösta sig lite. Inte ett ord blev sagt.
  😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s