Skitkul sa Bill

Efter optikerns test av min syn och val av bågar så strosade jag Kungsgatan ner och gled in på Waynes Coffee. Satte mig vid fönstret och betraktade svenska folket som flödade ner för trottoaren. Det var mycket länge sedan jag såg så mycket folk, långa och korta, pinnsmala, normala, tjocka och otroligt feta. Kläder i alla färger och smak eller osmakligt, de flöt fram, neg sig fram, skuttade, haltade, stolpade, trippade, hasade.

För mig är det lycka att sitta där lite på sidan av och delta, se rörelsen, flödet av olika människor, jag minns den dag jag satt på ett Café i Åhléns och kände mig som mittpunkten av allt pulserande liv. Det var första gången på evighet jag vistades ute bland folk och kände mig normal, efter njurtransplantationens isolerande tid, då jag med sänkt immunförsvar fick hålla mig mest hemma. Med tårar i ögonen och svällande lyckokänsla i bröstet satt jag där på Åhléns och insåg att jag hade överlevt.

Tänk att vi finns i så oändligt många storlekar och olikheter, de flesta på väg hem efter arbetet. De här människorna tillhör de av oss som gör rätt för sig, som ser till att Sverige ännu finns, om än knäande under trycket av maktens humanism. Tänk att makten glömde fråga oss om vi ville sänka allt som håller oss uppe i landet, för att de så gärna ville bli humanast av humana. Resa runt i världen och pösa över av sina stora egon, stormakten i humanism. Morsning korsning, känner ni draget, vi som blev blåsta.

Idag inser jag att den täppta näsan och lite svid i halsen inte var allergi, maken som hämtade mig igår sa direkt att han blivit förkyld och kände av halsen. Skitkul sa Bill! Så jag har börjat spraya kortison i näsan och så ColdZyme i halsen och lever på hoppet att det kortar av eländet.

 

3 kommentarer på “Skitkul sa Bill

 1. Du skriver så himla bra! Jag brukar få ett leende på läpparna när jag läser. Även när du skriver om mindre roliga saker lyckas du med att få till det där extra. Tycker det är tur att vi alla är olika och vad är bättre än att sitta och titta på när världen går förbi, som min mormor brukade säga. Tror att vi alla är glada för att du överlevt! Ha en trevlig helg!

 2. ColdZyme är fina grejer! ”Knarkar” det i vissa perioder 🙂 Kortisonsprayen intas numera för allergin så rinnsnuvan håller sig på plats. Strepsils är också en stadig kompis när det börjar joxa till sig.

  Älskar att sitta och betrakta folk. Numera har jag lärt mig att stänga av, har lite för öppna spjäll när vi är ute och tar in hur folk mår, så du kan ju gissa hur trött jag blir när jag åker hem. Men jag försöker sätta mig i en glasbubbla. Men att gissa hur de är, hur de tänker, om de tänker… När vi gick på Maxi i torsdags vid 17-18 tiden med alla trötta ”jag vill hem” människor, griniga ungar som skulle behövt typ 2 bananer för att bli glada.

  Det här som du beskriver att göra saker man tagit för givet, komma ut ibland folk trots att det är smittorisk. Kan förstå den känslan.

  Nu hoppas jag att ni slår förkylningen på moppo och att den viker hädan innan den sätter sig. Inte skojs i värmen… för 10 år sedan var det lika varmt och jag var brakförkyld men hann pigga på mig och få rösten tillbaka tills stora kalaset 🙂

  Ha en go helg!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s