Väntan

Sitter och väntar på förvaltaren som ska kolla mitt vardagsrumsgolv, på 60-talet byggdes lägenheten och parketten är spräckt längs med, långa glipor, intorkad vattenskada med små parkettbitar som hoppar lös när jag dammsuger. Golvet har gjort sitt, men förvaltaren hade problem med paddan när han var här på besiktning. Det stod bl.a att det var linoliumgolv i rummet intill vardagsrummet, vilket inte alls var sant, parketten fortsätter in i det rummet. Jag går inte med på slipning av detta golv, ska de klistra ihop springorna och lappa med nya bitar vid fönstret, ett 60-årigt golv?

Men det som är värst är att vänta, han kommer mellan 14-16 och jag blir så där avslagen, får ingen ro att göra ett dugg. En slags leda flyttar in min kropp, och vad hade jag gjort utan detta väntade besök? Nada, men hade garanterat tagit av mig byxorna och bara varit i långa T-shirten, sjutton så varmt här hemma.

Nu har de varit här och gått. De lägger ett laminatgolv ovanpå den gamla parketten. Jaha plastgolv som ser ut som parkett … framtidens material överallt, jag kvittrar inte av förtjusning, men det blir fint att få fint i höst någon gång.

Så får jag mail, mina glasögon är klara, så imorgon kör maken mig dit, måste ju testa att de passar på mig och betala.

Ikväll kommer Philips luftrenare att levereras hem till oss, en sån där värsting som ska ta allergener, virusar och annat skrufs. Imorgon kväll ska vi installera den i mammas rum, vore väl sjutton om hon inte blev bättre av sin allergi. Vill skynda dit i första hand för att mamma förhoppningsvis ska må bättre och sen lite egoistiskt att vi kan åka direkt till landet på fredag.

2 kommentarer på “Väntan

  1. Det här att gå och vänta …. det är då rakt inte min OS-gren kan jag säga. Blir vådligt irriterad när andra snor min tid och inte gör som det är sagt. Jag är hellre på plats 15 for tidigt. Då kan man vänta in och vara där på slaget prick 🙂 Även när man jobbade så satt jag oftast längst ut på stresslinjen och skulle skriva ner och få iväg sakerna. Söliga säljare som man får jaga med blåslampa. Kanske därför jag kallades Växelhäxan 😀

    Varmt är bara förnamnet, men det har fläktat både igår och idag så då trivs jag. Men sovrummet är äckligt varmt då det ligger i västerläge. Men med fönstret på vid gavel var det 16-17 grader inne i morse och jag sover godare. Tänk att få lägga huvudet på kudden och sova åtminstone 5-6 h i ett sträck. Blir knäpp av detta att vakna efter 1,5 – 2 h mellan varven.

    Hämtade di nye glysöga idag och oj vad jag ser bra på håll 🙂 Kan läsa skyltarna igen 🙂 Men hej hopp att titta ner, brytningsfelet kommer ta sin lilla tid att vänja sig vid.

  2. Jaha du, jag är också en sån som kommer före utsatt tid, gift med en tidsoptimist. En gång fastnade jag i tunnelbana, någon olycka hade väl hänt och det var före mobilens varande. När jag dök upp på jobbet så kom övrig personal rusande och undra hur det var? De hade blivit så rädda och ringt hem till mig, ingen svarade hahaha! Jag var alltid där först sådär 10-15 minuter före åtta. Satte på kaffekannan och tog det lugn en stund.
    Jag hämtade mina glasögon igår, annorlunda och fina, denna gång ingen färg alls. Jag kan fota dem och sätta in till nästa inlägg. Två glasögon för 6500 tycker jag är kanonbra pris, tänker med irritation på min förra optiker här på ön. 10-12′ för ett par sketna gladögon år ut och ut dessa höga priser, inte klokt. Kram påre och ha en skön ”vilsam” helg, klarar du det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s