Mord mitt på dagen, lugnt och fint i vårt land

Med lätthet gick jag ut från tandläkaren, ett litet hål lagades på en gång och jag var klar för detta år. På vägen hem firade jag det hela med att köpa en räksmörgås till min hemgjorda latte med uppvispad mjölk. När min buss körde förbi en viss busshållplats visste jag inte att en man 1 timme och 45 minuter senare skulle bli skjuten i området och hämtad med helikopter till sjukhuset, där han senare dog. Förövarna skulle också elda upp sin bil och försöka ta sig över bron, mycket drama som slutade med polis på bron som kollade varje bil på väg mot stan. De tog idioterna på gångbron, svarta av sotet från den uppeldade bilen, intelligensreserven jobbade hårt, lyckades inte riktigt. Men inte var det nog, ännu en man sköts till döds i Barkaby. Senare tittade jag på tv4 nyheterna där de inte tyckte att två mord var något att informera om. Allt är ju frid och fröjd i vårt avlånga land, berättar vi inget, så finns det inget, medias roll i det sluttande taket Sverige.

Själv firar jag Nationaldag med maken på landet, fira och fira, vet inte om han håller med om det som har gått böjd över vår tomt i sitt anletes svett, slitande upp ormbunkar med rötter och allt.

Sen en tur till Roslagsmetropolen Elmsta vilket mest får mig att tänka på de där läbbiga filmerna Elm Street, där ligger en Icaaffär som har det mesta, inget läbbigt över den inte. Vi ska äta rökt regnbågslax i mjukt tunnbröd med créme fraiche med citron/rivet skal och juice, vår egen gräslök och kryddor. Färsk nykokt potatis ska vi krossa i tunnbrödet och så klicka ut resten och rulla.

Jag är ännu inte bra i luftrören, det värsta pipandet och knäppandet har gått över, men det kommer ta tid. Tidigare idag flög en helikopter så lågt att jag nästan hukade i soffan, tänkte vad i hela fridens namn håller de på med? Vi drog iväg till Elmsta och såg helikoptern parkerad en liten bit från vår utfart, en granne som blivit sjuk. Tänk så fint att hjälpen kan komma flygande när det är akut och lite längre till sjukhuset.

 

6 kommentarer på “Mord mitt på dagen, lugnt och fint i vårt land

 1. Ja nog är det lite oroväckande allt som händer i vårt land alltid. Jag, som jobbar i ”blåsvädret” får ibland bara sätta mig och titta på folk som rör sig runt i samhället – bara för att se att inte alla är alldeles uppåt väggarna. Det är nämligen lätt att börja tro det 🙂
  Ja det är fint med de där helikoptrarna som kommer farande när någon blivit sjuk. Här hos oss har vi, trots att ambulansstationen inte är långt bort, både räddningsstjänsten som har ”prio 1”-bilar som kommer snabbt som attan och i värsta fall kommer helikoptern farande. Så trots lång väg till sjukhus finns hjälpen ganska nära. Det känns faktiskt ganska skönt.

 2. Tycker som dig att vi ska komma ihåg att de flesta är som oss, just vanliga människor, men det gör att det är viktigare att se det som händer utan rosafärgade glasögon som många verkar bo i. Vi har alla ett ansvar för att skydda oss andra, vi som är som vi ska, gör som vi ska. Vi måste få stopp på idiotin som härjar runt i vårt land, inte låssas att det är lugnt, när det faktiskt inte är det.
  Ja, ambulanshelikopter är ju verkligen balsam för folk som behöver akut hjälp, tacksam över all personal som jobbar med att hjälpa oss, sjukvårdare, poliser, väktare alla de som ofta blir attackerade av idioterna.
  Efter ett glas Rosevin så känner jag mig uppkäftig och avslappnad, hahaha jag dricker inte så ofta och framförallt inte så mycket. Har ju fått livet tillbaka med en transplanterad njure, så jag vill inte belasta kroppen med alkohol, mer än lite till maten ibland. Tycker väl också sedan tidigare i livet att just alkohol inte är mycket att såsa till sin tillvaro med.
  Fridens o trevlig Nationaldag!

  1. Vi har haft en skön dag, blir tidigt i säng, maken ska till Arlanda supertidigt imorgonbitti. Jag tycker det är skönt att komma i säng, har en bra deckare så jag vill bara läsa. Kram

 3. Det var nog inte bara bilen som brann.. det har nog gått några hjärnceller också. Men vissa faller på eget grepp i slutänden. Tråkigt att det måste innebära spillda människoliv på kuppen. Finns alltid familjer bakom varje individ i bägge ringhörnor som blir hårt drabbade.

 4. Jag tror vi får börja eftersöka tappade hjärnceller som samhället ser ut, vi får skapa en ny yrkesutbildning.
  Så sant, det blir offer i båda familjerna, jag har tittat på amerikanska program om de som sitter och väntar på dödsstraff och deras familjer. Usch …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s