Värmen, suck …

Här bankar maken skiten ur bitar med fläskfilé, sen ska det rullas in grönmögelost, som rullader tänkte jag mig. In i ugnen med matlagningsgrädde och lite av förra hösten trattisar, kokt potatis och blomkål … gelé kan nog passa till.

Idag blev det för varmt igen, jag satt och häckade i skuggan, glodde på Herr Kråkas unge som satt i skuggan i en asp och tränade på kråksång, jag var måttligt imponerad. Herr Kråka kom farande med en redig brödbit som han finurligt doppade, blötte upp i min fågelvattnarskål. Inte var det vårt bröd, bara kanten kvar och innanmätet utätet, grannen har nog sina ungar med sig denna gång.

Stor lycka igår när sädesärlans fyra ungar plötsligt satt utanför mitt öppna fönster på altanen, kvittrade så gulligt och jag njöt av att se de små bollarn.

Om det inte var för blodprovstagning på måndag skulle jag aldrig åka ”till stan”. Tre veckor kvar till makens semester, längtar dit till lugnet och bara vara tillsammans. Ungarna kommer farande med sina ungar, det blir grilla och bada av, sen en tur till en älgpark, det ser jag verkligen fram emot. Såg en filmsnutt från älghängnet igår där ägaren filmade en älgmamma med sina två barn. Han berättade att honorna har en vit bläs på bakbenet, så det var lätt att se direkt vilket kön, sån gillar jag att höra, vetgirig som jag är.

Nu ska jag sticka vidare, disktrasor på gång.

Fridens

2 kommentarer på “Värmen, suck …

  1. Har undrat över det där med älgfarm. Hur går det till från början?! Lockar dom in älgarna i sin hage mha morötter, eller köper man dom?! Från vem isåntfall?! Vem äger älgen från början?! Många frågor och då är jag ändå född på landet men inte fanns det älgfarmar då inte 😂

    1. Jag är inte från landet så jag har inte ett svar hehehe! Kan tänka mig att de föder upp några kalvar … kallas de så, de små? Jag får ta reda på det när jag är där, lovar att fråga. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s