Små grodorna

Text till bild. Nu har Emmaljunga kommit med en ny vagn ”Afghan XL” till de lite större barnen!

En så skön dag med lagom värme och lite fart i vindarna, måendet fick stickorna att gå, öronen lyssnandes på P1 och blicken ut i det gröna. Ibland suckar jag lite extra när jag känner mig så där tillfreds med livet. Maken gick som vanligt bärsärk med motorsågen, några mindre träd störde signalen till tv1 och 2 trodde han, sånt går ju absolut inte att leva med. Senare klättrade han högt upp till antennen och gav den en rundsmörjning och det var det som gjorde att kanalerna plötsligt spottade igång igen. Men röjningen blev en hit, det blev verkligen fint, öppnade upp på rätt ställe.

Men hjärnan vill inte tänka så mycket just nu, så jag sätter mig här och tänker, näää, inte blir det så många rader …

En golvläggare ringde i veckan, han kommer efter midsommar och lägger in nya golv i sovrummen och i klädkammaren. Himla bra blir det, så inte allt händer på en gång i höst när jag förväntade mig att det skulle ske, tapetsering, målning av väggar/tak och garderobsdörrar. Vore ju bra om killen som ska lägga vardagsrumsgolvet dyker upp efter semestern.

Nu snurrar midsommarmaten i skallen, vi tillsammans med sonens familj, jag längtar efter mina små skunkar. Då kommer Leo stå på tå på altanen och kolla in genom fönstret om farmor är vaken, då blir han så glad, vinkar och kommer knatande, öppnar dörren och säger ”Hej farmor”! Sen ska det pratas och lyssnas, han är för go den ungen.

De brukar åka iväg på dagen och firar lite midsommar med lotteri, dans, och sång från spelmän i hembygdsföreningen regi. Tycker gott att sonen med fru kan hoppa runt i små grodorna med sina ungar, traditioner ni vet.

Fridens!

 

3 kommentarer på “Små grodorna

  1. ♥ Förstår att du längtar efter gulliganerna ♥
    Härligt att röjningen blev bra både för antenn och ljusinsläpp. Sändaren vi har ändrade sin frekvens så våra marksända kanaler är väck. Skall ringa in TV-handlaren vi brukar använda så får han kolla det och samtidigt göra service på parabolen då TV3 och andra kanaler glappar och den tål inte regn innan den tappar signalen.

    Här blir det inget firande, tråkiga är vi 🙂 Det var skillnad när syskonbarnen var små. Undrar vilken blick jag skulle få av 18-åringen om jag skulle föreslå att vi skulle köra små grodorna på hembygdsgården 😀 Hon skulle nog fixa det om hon fick ha mobilen i näven…

    1. Hahaha tror nog det är så det blir med kommande generationer, små grodorna i mobilen. De orkar nog aldrig lyfta blicken och se verkligheten hahaha!
      Kanalerna funkade perfekt igår efter sågandet och rundsmörjning av mast och vad det nu var maken gjorde där uppe i de högre domänerna. Ännu en strålande sol dag, idag blir det lite skötsel av våra odlingar hahaha! Några balkonglådor med småskunkarnas sådda rädisor och så två pallkragar där maken igår sa att ”första jordgubben var färdig att plockas”. Stooora odlingar … Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s