En lett, en svensk och en Zimbawie, garanterat ingen Bellman

Igår hämtade vi äldsta barnbarnet på väg hem från landet, fritids stänger en dag för planering, så han fick sova över och idag verkar det mesta hända. Jag har städning idag och min städerska sedan några år har med sig en kvinna från ett afrikanskt land som hon ska lära upp.

När de väl kommit stack T och jag iväg till frisören, inte sommarsnaggen, men nästan. När det var klart gick vi till fiket och åt smörgås, han önskade sig en sån där värmd med skinka och ost, klart farmor köpte det plus nypressad juice för en förmögenhet, så dagens intag av C-vitamin är nu klar. Han ser fram emot favoritmiddagen, fiskbullar i hummersås med kokt potatis och riven morot.

När vi kom hem satt städerskorna och fikade i vardagsrummet, precis så som jag vill ha det. Jag brukar alltid bjuda på kaffe, de behöver lite rast och äta medtagen smörgås, de städar i fyra timmar. Kan ni tänka er att min städerska gav mig ett paket kaffe till mig idag, för ”jag är så snäll och alltid bjuder på kaffe” sa hon. Hon är en pärla, städar så fint och så pratar vi så mycket om allt mellan himmel och jord. Idag blev det spännande att höra den nya ”städerskan” från Zimbabwe, finns inga intressantare samtal. En svensk, en lett och så Zimbabwe. Märkligt det är ibland hur man bara gillar en ny person, vi kramades när de gick och vi tackade för stunden vi fått tillsammans. Båda två skulle jag kunna umgås med som vänner, så fina kvinnor.

Nu har maken kommit hem lite tidigare, han springer gatlopp här hemma med allt som står i klädkammaren. Allt ska ut, blir nytt golv där inne nästa vecka på tisdag och så ska arbetsrum och sovrum tömmas, nya golv även där.

Nu ska jag baka ut ett bröd som har jäst klart och så ska jag riva morötter till middagen.

Fridens

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s