Aspjävlar

Gomorron …

Här har vi löjliga familjen, igår lyckades vi åka iväg från ön två gånger för att vända om och åka hem. Först slås jag av den absolut svåraste tanken att min padda ligger kvar hemma. Maken stannar bilen och rotar i väskorna, vi är ju på väg mot mamma och sen till landet. Ingen padda, raka vägen hem och hämta den, på väg igen börjar maken riva i byxfickorna … ”vad letar du efter”? Min mobil, ”men tog du med den upp till lägenheten när du hämtade min padda”?

”Ring min mobil”, sa han under tiden han vände och körde hemåt igen, det var lättare sagt än gjort. Jag är inte sams med min mobil, den bläddrar upp massa order om koder och fan o hans moder som den vill ha, jag svär och blippar, den har uppgraderat till något nytt som jag inte förstår. Till slut lyckas jag ringa och då ringer det i makens byxor? Men är du dum eller? Maken, ”den brukar inte ligga i den fickan”.

Väl på landet visade det sig att två stora aspar har blåst ner, heter numera aspjävlar som kräver motorsågande snarast. Vi är glada att de inte föll på varken våra hus eller grannens, de ligger hängande på andra träd i en slänt där tomten tar slut. Så maken och sonens familj åker iväg några timmar och firar midsommar med resten av byn, det ska tas lotter, satsas på chokladhjulet och kanske dansa en sväng. Sen bjuder jag på tårta med jordgubbar till kaffet och saften när de kommer hem.

Känns inte kul att de ska börja föra oljud under dagen med sågen, men de måste ta hand om träden, de där asparna ruttnar inifrån, ser normala ut och så bara faller de. Vi ska ta hit en arborist som får ta ner fler aspar och andra bautastora träd som vi inte själva kan ta ner. Vi har redan haft gubbar här som tagit ner många stora träd, i början var ju tomten helt igenväxt.

Under natten har det vräkt ner och så det har blåst, just nu är det uppehåll, men det blåser för mycket, gäller att klä på sig, det är bara 9 grader ute. Äntligen regn, men nog är det märkligt att det ska pricka vår midsommardag, av alla soliga, sjukt varma dagar kommer regnet på midsommar.

Ha de nu fint!

Fridens!

7 kommentarer på “Aspjävlar

 1. Jag tycker det är ovanligt många träd som faller nu – här också (inte på min tomt men ändå). Ja nog är det typiskt att det efterlängtade regnet passar på att komma nu när alla vill vara ute, men det är välkommet och välbehövligt ändå.
  Ha en trevlig midsommarafton – jag tror inomhus är att föredra 😉

  1. Ikväll dukar jag och maken upp inomhus, han har köpt en paviljong med både tak och sidor i tyg, men den är det ingen idé att packa upp i den här blåsten. Nu har de dragit iväg till traditionellt midsommarfirande och jag sjusovaren ta ta mig upp och sätta igång med tårtan vars bottnar jag bakade igår. Vispa grädde och snoppa jordgubbar. Kram

  2. Låter klokt! Jag hoppar nog över allt annat firande än kvällens inomhusätande tror jag, känns lagom med det 🙂
   Smaskens med jordgubbstårta!

 2. Fniss, riktigt ser er framför mig med padda och mobiler 🙂
  Mindre skojs med aspdjeflarna… Det gick en tromb genom byn här för några år sedan och alla träd som föll lade sig parallellt med husen så vinden kom väl från rätt håll. Trädbeståndet sjönk betänkligt och det blev ljust och fint. Arborister är värda sin pengar. Skickliga och så slipper man ha hjärtat i halsgropen. Motorsågsljud kan man bli trött på tämligen fort även utan ljudkänslighet.. men då kanske det blir väldigt ljust?

  Hoppas att det blir en fortsatt bra midsommarhelg.

  1. Det kändes rätt hysteriskt, har aldrig förr hänt att jag har glömt paddan.
   Det blev inget sågande igår, de har sparat det till idag, maken gjorde något och sonen drog ner ett träd med snöre, så det inte skulle ställa till något så länge.
   Idag ska ungarna på skattjakt, sonen med fru har skrivit många gåtor som ungarna ska förstå för att få ett papper med ny riktning. Hos oss får det en lapp med frågan ”vad är det som går och går och aldrig kommer till dörren”? När de klarar den, får de veta att de ska gå till sandlådan i vårt område, där sitter nästa gåta på dörren till lekstugan. Sonen gillar att hitta på kul saker till ungarna, så skönt här på landet, inga paddor för ungarna, inga spel, här umgås de som det ska vara. Kram

  1. Ja, vilken sabla tur. Vi har det så bra, håller på med kvällens middag nu, matjefileer, hackad dill, gräslök, rött äpple, röd lök, kokta ägghalvor, röd rom. Det hackade över ett stort fat, filéer ägghalvor, rom här och där, smält brynt smör över allt och kokt potatis, allt på samma fat.
   Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s