Det brinner!

Känner mig så uslig att det inte är klokt, jag skrev tidigare som svar att jag höll på med en middag med matjesill och annat, det där annat var ju smör som skulle brynas.

Nog blev det brynt alltid …

Jag går ut på altanen för att höra med grillmästarna som skulle fixa hamburgare till barnen och deras mamma som inte äter matjesill. Jo, vi kunde äta, allt var klart. Jag går in i huset och hittar smörkastrullen i ett eldhav. Gardinen brann … jag slog med en handduk och vrålade på maken som genast kom rusande och slet åt sig pulversläckare och brandvarnaren ylade.

Tja, klart jag blev rädd, kastrullen hade jag dragit av från nästa hela plattan, men plattan stod på. Min tanke var ju att bara höra om vi skulle äta och gå in som jag gjorde direkt och hälla smöret över matjesillen.

Så nu har vi ett sotigt tak och runt fönstret ser det ut och pulvret från släckaren fanns i halva rummet. Vi har dammsugit, skurat och torkat och diskat och torkat, torkat. Tänk så snabbt det går när olyckan är framme. Om jag hade stannat kvar på altanen så vet jag inte om vi har haft kåken kvar. Så nu vet vi vad vi får göra under semestern, skura mer och måla om.

Jäkla avslutning på midsommar …

Inte åt jag någon middag, matlusten bara puts väck!

Känner mig avslagen, barnbarnen snurrar runt, tre mot fyra använder mig som kudde, han sover mot min sida här i soffan. Fotbollen, Tyskland-Sverige går på burken och jag sitter här, men känner mig lite avstängd.

Huset finns kvar, inga större skador mest rengöring och ommålning.

 

11 kommentarer på “Det brinner!

 1. Oj vilken tur att det gick så bra som det gjorde! Det kan gå snabbt ibland, tur att du såg det så snabbt som du gjorde. Förstår så väl att du känner dig lite ”off”, efter ett sånt adrenalinpåslag blir man ganska så dränerad på energi!

  1. Snacka om att det gick fort, nu har sonen med familj gått ner till sig, så lugnet har lagt sig efter fotbollsmatchen, det blev 2-1 till Tyskland precis som jag tippade. Maken skurar nu taket, vi får fortsätta imorgon. Jag är trött nu. Kram

 2. Kära nån, en sån tur i oturen.
  Alltid är det nåt… och alltid något att vara tacksam för. Skickar lite energi (imaginär, men ändå).
  Kram

 3. Men fy tusan vad otäckt. Kanske dags att införskaffa ett brandtäcke? Eld ska kvävas har jag lärt mig och då hade ni kanske sluppit all torkning. Brandvarnare är också väldigt bra att ha. Vi har allt för jag är paniskt rädd för eld. Även i husbilen.Rubbet där med.

 4. Brandtäcke har vi inte, men maken la lock på kastrullen, men det brann för fullt i gardinen så bransläckaren var bäst att ta till. Jag försökte lägga handduk på kastrullen men det hjälpte inte. Men du, nu när jag skrev det så kom jag på att vi nog har ett brandtäcke, men var? Släckaren har alltid stått framme och i husbilen hade vi också en brandsläckare och brandvarnare.
  Brandvarnare har vi både här och hemma självklart.

 5. Men jösses! Ja det är lätt gjort och fort går det….. tur att det fanns släckare till hands. Surt. Minst sagt. Ni har fått mer än er beskärda del av renovering. Kram

  1. Jaa, och maken som torkade av taket igen idag för att åka hem och röja undan det sista i våra två sovrum och klädkammaren. Imorgon kommer sonen och hjälper honom med de tyngsta prylarna, på tisdag kommer golvläggaren. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s