Än går det upp än går det ner

Idag skulle vi hälsat på dotterns familj, skulle.

Om det inte var för min kropp som har packat ihop, gör mig till ingenting som rör sig. Jag blir så deppig, det var så länge sedan jag träffade dotter och barnbarnen. Så nu ligger jag här i soffan och lyssnar på fåglarna. Maken tog den långa handlalappen och stack iväg, brandsläckare och brandvarnare var prio 1. Vi packar för semester i vår stuga, det ska bli skönt att vara tillsammans några veckor.

Igår ringde min njurläkare och vi bestämde att jag ska testa en annan tablett än den som jag har nu som immundämpande. Med början på tisdag, sen blir det blodprovstagning en gång i veckan framöver, jag hoppas att nya tabletten som tas morgon och kväll ska göra att jag mår bättre. Den jag tar nu är en sån som duttar ut medicinen hela dygnet, en sk depåtablett som tas en gång om dagen.

Plötsligt blandar mörka moln sig in och ger en spännande himmel, men regn blir det säkert inte. Fast jag hoppas på rediga doningar, ös på, inte bara i Norrland och Skåne, vi på mitten hoppas alltid över som det verkar.

Ni vet min ”lilla” kastrull och köksgardinsbrand förra helgen, det svider ännu ovanpå händerna och inuti. Har ni något tips på vad som kan smörjas på så det läker snabbare? Irriterande, syns inget direkt, bara om man tittar lite närmare, så ser man att ytterhuden är skadad.

Fridens

 

4 kommentarer på “Än går det upp än går det ner

  1. Ytliga brännskador är besvärliga och gör jäkligt ont. Tror nog att det är fuktgivande kräm som är bäst, eller prova att använda aloe vera. Kanske finns handkrämer med honung i. Det är också läkande.

    Alla dessa piller… att det skall vara så svårt att få rätt sort, rätt dos och rätt mix med övriga piller man äter… Hoppas verkligen att du får må bättre på nya medicinen. Skönt att de försöker hitta alternativ och inte bara säger att det är det här du får äta. Gilla läget. Äter du ciklosporin-medicin efter transplantationen eller är det bara i början man gör det? Jag har fått det i mina nya ögondroppar. Svider satan 7 av 10 gånger man droppar i dem men skall vara bra för hornhinnan så jag kämpar vidare. Hon är inne på gråstarrsoperation och vill ha ordning på grejerna. Lite läskigt är det..

  2. Kom på att jag hade aloe vera här på landet, den svalkar skönt, märkligt att det svider ännu, fattar inte att det tar sån tid att bli av med det. Klart jag diskar och donar i vatten, satt en liten stund på balkongen hemma och solen brände på händerna.
    Nu svarade jag på medicinfrågan i mitt tidigare svar till dig.
    Ögonen är verkligen ett känsligt kapitel, hoppas det blir bra.

    1. Vi i Stockholmsregionen har fått regn, men det är inga stora mängder. Nu är vi på landet och de skulle komma regn, men det blir nog inget av det. Bara grått och blåsigt, maken som gått igång på tomten med gräsklippning och röjsåg, kom in för några timmar sedan och sa att det blev kallt i blåsten,16 grader är det ute nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s