Inbjudan

Nog känns det lyxigt med varsin skål av egen skörd, liten skvätt grädde, sen är efterrätten klar att servera.

Vi stannade till vid vår skruttiga brevlåda, som vi har sagt att vi ska köpa en ny, vilket år som helst. Där ligger ett vitt kuvert med en inbjudan till först dotterns dotter som fyller fem. Det ser jag verkligen fram emot, dottern brukar baka så goda tårtor och annat.

Sen låg det en inbjudan till en kvinna som fyller 40-år …

Det är banne mig inte klok, inte kan det vara så länge sedan hon låg i min famn, den där första morgonen i ett soligt sällskapsrum på BB. Tidigt, väldigt tidigt vaknade jag och gick till BB:s barnkammare och fann henne vaken. Hon tittade sig runt och jag tog upp henne, min så otroligt efterlängtade dotter. Men 40-år, kan hon verkligen fylla så många år?

Det här att möta den man jag kom att leva med, gifte mig med och få barn med. Hur kunde åren gå så rasande snabbt, jag som verkligen var hemma med barnen, jobbade halvtid med tiden. Livet slinker liksom iväg, tänker på så mycket som har hänt genom alla år och så otroligt mycket jag inte minns och det jag minns. Jobb och arbetskamrater, alla härliga fester, släkt och vänner, hämta och lämna, dagis, skola ungar och fostran, gråt och tandagnisslan, kärlek och närhet, så mycket tid som bara rullat på.

Dotterns ålder är lika obegriplig som att jag nästa år blir pensionär, jag hoppas få leva många år till, men sånt har jag som andra ingen aning om hur länge det bär.

Nu har jag tagit ut en rabarberpaj ur ugnen, maken vispade vaniljsåsen, tror kvällsfikat blir uppskattat.

Fridens

9 kommentarer på “Inbjudan

 1. Ja nog rinner åren iväg med oroväckande hastighet alltid! Det är inte klokt hur fort det går.
  Mmmm… rabarberpaj låter mumsigt, ska nog ta mig i kragen och fixa något sådant till helgen jag också 🙂

  1. Det var första pajen för i år, vår egen rabarber dog det år vi trodde den skulle leverera. Inte har vi kommit ihåg att köpa en ny, få se nu under semestern om jag hittar en ny om det funkar att plantera den i juli. 🙂

  2. Vår har också dött och det har inte blivit av att ersätta den. Kanske något annat år 🙂

  3. Jag tror inte de trivs på min ”skogstomt”, har alldeles för mycket barrträd skulle jag tro.

 2. Nu blev jag sugen på rabarberpaj… får gå ut och hämta några och säga snääääääääääälla till mamma så fixar hon godaste toppingen 🙂 De nya jordgubbsplantorna gav skörden redan i maj/juni så de har gjort sitt i år. Övrigt har torkat ihop så det är inte någon tjosanskörd här.

  Ja du… det är inte utan att man känner att någon skruvat upp tidsklockan på speed… mamma tittade på mig häromdagen och jag undrade vad hon funderade på – försöker begripa att du faktiskt är 50, svarade hon. När man tänker tillbaka på skolan, gick ut gymnasiet för 32 år sedan. Vart tog de åren vägen liksom? Men, vi satsar på 35-45 år till tycker jag 🙂 Mormor blev 95 så det finns många år kvar. Det är väl på ungarna man märker att tiden ilar. Syrran äldsta blir 18 och den yngsta 13. Själv är man fortfarande 35 på insidan så det är en ekvation som haltar på någevis. . ”Det är bättre att vara russin på utsidan och vindruva på insidan, än tvärs om” Så sant. Nu får vi se till att vätska upp oss och hitta skugga idag. Kram

  1. Det är rätt bra att vara överviktig, många rynkor fylls ut, det får man passa på att ta som ett plus. Idag blir det bara lugna tag, altanhäng, iskallt vatten, egen brunn är en gåva, kaffe och något där till, sommarprogrammet, strumpa nr 1 är snart klar. Kram

 3. Ujuj vad åren går, tiden är ur led på något sätt. Mina tidsparametrar är helkonstiga och 10 år går i ett huj helt plötsligt. Stort grattis till både dotter och barnbarn på bemärkelsedagarna! Här avslöjar jag att jag blivit tant som använder mig av just bemärkelsedag 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s