Tirp på er

lkväll har en fågel hakat upp sig och fått fnatt, tirp, tirp, tirp oavbrutet, jag muttrar tillsammans med maken. Här inne var det för varmt, tvärdrag hjälpte inte mycket, så maken satte igång AC:n så nu drar kalla vindar runt soffan, så skönt.

Idag åkte sonen med familj hem och jag pös ihop som en misslyckad sufflé, inte för att de kräver något speciell, mer det där att det tittar in småskunkar mest hela tiden som vill prata. Jag passar på att ladda för morgondagens kalas för 5-åringen, det ska snos hit och dit och hem till mamma, innan vi släpps ut ur den vanliga stresszonen.

Jag vill på ett vis bara stanna här i huset, inte röra en fena, men jag brukar tycka om fläkt och fart en stund, bara jag själv inte behöver vara motorn. Jag har handlat böcker till födelsedagsbarnet, flickan som har allt och lite till. Festligt, hon hade kalas för sina kompisar förra helgen och efter kalaset funderade hon högt till sin mamma, ”Jag har fått så många fina saker, men inget jag önskade mig.” En tanke som nog har slagit oss alla någon gång under åren. Vad hon önskade sig var pannkakor som hon kunde leka med.  🙂

Hon har många matvaror till sitt leksakskök och det leks med tygfrukter, bakelser och pizzor gjorda av trä, hennes mamma ska sy pannkakor av ett gult filttyg, tur hon har en kreativ mamma.

Nu drar jag mig tillbaka, började läsa en bok som jag inte läste ett dugg om, bara öppnade och läste. Lite snopen att hamna i en omöjlig kärlekshistoria mellan en skolflicka på 17 år och en vampyr, en hel vanpyrfamilj rent av. Låter så larvigt att jag nog aldrig hade börjat läsa den, om jag hade läst på baksidan. Nu kan jag inte sluta, måste se hur det går på slutet.

Fridens

 

 

 

 

 

5 kommentarer på “Tirp på er

 1. Ja nog är det bra varmt nu… i överkant om du frågar mig. Som inbiten svensk måste jag ju säga ”lagom är bäst” 🙂
  Festligt med boken – så där kan det vara ibland när man gör något man inte brukar, det blir lyckat 🙂

  1. Tvi vale 28 grader ute och jag som ska på kalas idag, det blir rena snurren för mig, har redan lite dov huvudvärk. Jag bannar denna onaturliga värme och avundas de som bara mår bra av den.

  2. Ja jag förstår inte hur folk orkar – jag har inte den där värmetåligheten som vissa andra har. Runt 20-22 grader är fullt tillräckligt för mig!
   Hoppas det gick bra för dig trots värmen!

 2. Saknar verkligen lövsångaren i duett med koltrasten… även kattugglan har tystnat. Nu är det pilfinkar, sädesärlor och svalor som släppt iväg sina ungar och jäklar vilket tjatter. Entonigt… speciellt pilfinkarna..jag får fnatt emellanåt. Givetvis har vi de ”kära” skatungarna som tjattrar runt här på gården. Gärna kl 0500 på morgonen..

 3. För det mesta är det trevligt med jåglarna, men serenader tidigt på morgonen är botten. Kråkorna gör vad de kan för att höras, Gröngölingen och Hacke låter också högt, sen alla små som kvirrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s