En efterlängtad grå och blöt dag

Vaknar av trummande regn, så efterlängtat och njutbart, på samma gång som jag vill ligga kvar och bara njuta av ljuden och känslan av att äntligen, äntligen regnar det, samtidigt vill kroppen skutta upp och titta ut. Får höra av sonen som kom och hämtade  Besserwisserspelet, det blir nog inget bad idag, att regnet började 01.30 inatt, de vet som satt ute och umgicks på altanen.

Inte vet jag hur mycket som kom ner, maken, slarvern glömde att ta in regnmätaren så den sprack i kylan i vintras. Min högsta önskan är att regnet öser ner där elden far fram över vårt land. Jag blev så berörd, tårögd när jag lyssnade på intervjuer med folk som evakuerades från sin by, sina hem. Naturens makter kan man inte göra något åt, åska och blixtnedslag, men de som tuttar på, pyromaner, de njuter väl nu. För min del skulle de vara livstidsinlåsta för allmänhetens säkerhet och ekonomi.

Tänker på den där läbbiga gryningspyromanen, han blev väl dömd nu till tre års fängelse? Tre år, driver de med oss, lås in fanstyget för gott. Men klart i vårt land, så har ju minoriteter mest att säga till om, så klart att det ska ha sin frihet till mordbrand med jämna mellanrum, inte får man inskränka på någons frihet inte, att personen sen eldar upp K-märkta hus, vanliga hus och lite folk som ryker i farten, det är smällar majoriteten får leva med. Bäst jag skriver ironi här!

Tänker på alla människor som verkligen sliter med bränderna, alla dessa frivilliga som utsätter sig för fara varje stund i kriget med elden. Tänker på större delen av Europa som har skickat vattenbombningsplan och folk till vår hjälp, de förstår att Sverige inte är säkert när de brinner, de förstår att våra makthavare har struntar i att se till landets säkerhet vid brand. Kanske känns det skönt för Polen att skicka både många män och brandbilar till det humana landet hahaha, landet som vill bestämma över alla andra, tala om hur saker ska skötas. Heja Polen!

Att igår se Löfven stå där och käbbla med den där Eliasson igen, de va ba fö mycke. Där borde riktigt, redigt folk som vet vad de talar om stått och berättat om läget. Vårt land har egentligen brunnit som aldrig förr i många år nu, förskolor, skolor, bilar, HBT-hem, allt som kan tänkas fyras på har brunnit och brinner. Men media och makten verkar inte så intresserad av att gå till botten med eldandet. Tänk att Svensson har blivit en så fullfjädrad pyroman de sista åren, märkligt. Ironi här igen!

Fridens

4 kommentarer på “En efterlängtad grå och blöt dag

 1. Såg att man misstänker anlagda bränder i Arboga – 15 på ett dygn är lite väl häftigt för att vara naturligt. Det är väl bara några dagar sedan han dömdes igen gryningspyromanen? Tror det blev lite längre straff då hans tidigare villkorliga frigivning förverkas och han får sitta av den tiden också. Men, fem år är fortfarande lite tid i sammanhanget.

  Även här har det regnat på natten och förmiddagen – så skönt. Nu mullrar åskan långt bort, kanske den kommer med mer regn???

 2. Vi fick nyss ett skyfall, men solen kikar fram, så det kanske inte blir mer regn. Bara 22 grader ute det är så skönt, men fuktig värme är annorlunda mot den torra värmen vi har haft så länge.
  Vi håller tummarna för mer regn.

 3. Blev duktigt kräknödig när jag såg politikerna som pliktskyldigast visade upp sig för kamerorna på plats… att de samlar väljarpoäng kan ju vem som helst räkna ut. Men att stå där och försöka ta poäng med att vidhålla att det är klimatpåverkan som orsakar detta och att de minsann kan ändra saker och ting…

  Detta velande om att ha egen hjälp att sätta in kan man ju bli galen på. Det går väl att använda ett plan till annat och inte bara invänta skogsbränder. Det är läskigt med eld och jag är tacksam för att bränderna här, som tåget orsakade, kom så tidigt på säsongen och det inte var helt kruttorrt. Regn behövs, men när kan det landa 40-50 mm kan man undra. I Storbyn kom det rejält, men det är så torrt så det blev stående på gräsmattorna. Här kom det modiga 2 mm så det blev bara hög luftfuktighet, men lättare att andas ändå.

 4. Vår regnmätare är trasig, men en vän boende så där 6-7 mil från oss hade fått 6 mm.
  Jag är helt övertygad om att jag har fått akut allergi mot käbblande, ljugande politiker. Jag bara retar upp mig, kokar invärtes över deras totala svek oavsett vad det gäller. Önskar hela packet åt helsefyr, drömmer om nya människor helt och håller i riksdag och regering, ut med karriärsbyket in med vanligt folk som brinner för oss och vårt land. Utopi jag vet men önska kan man väl få göra.
  Dagen har varit så skön, mest grå med redigt regn på förmiddagen och sen några kraftiga skurar. Nu tittar solen in, den kunde gott hoppa över det idag, så vilsamt och svalt 24 grader nu när solen kom. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s