Joråsåatt

Skulle överdriva om jag sa att jag var pigg idag, blir ju alltid som utslagen dagen efter, om jag gör något, vad som helst dagen innan. Så jag blir väckt av maken till min senaste ta ”medicintid”. Jag har sovit så tungt och drömt en massa förvirrade drömmar, som naturligtvis slank ur medvetandet mitt som en avlöning, när maken la sin hand på mig för väckning. Jag har ännu en stark känsla av att det var något viktigt med drömmarna, något som skulle upp och ut ur det undermedvetna.

Förbenade värme, nu går AC:n igen och jag är så glad att den gör sitt jobb, men ljudet gör mig så trött. När vi stänger av den ringer ljudet ännu i öronen och det märkliga är när den är på, så hör jag liksom andra ljud i oljudet.

Joråsåatt, jag har hört både musik och folk som pratar i detta brusande, susande. Fick mig i början av värmegalenskapen att tro att det stod folk och pratade på tomten, tänkte att grannen satt ute med musik på, men icke, så snart kommer de kanske och hämtar mig för inläggning. 🙂

Så ännu en dag med över 32 grader, jag är minst sagt skittrött på solen och den urlakande värmen. Vår semester blev/är en innesittning med AC:n, maken har så klart fällt lite träd och byggt ett mindre avslutningsdäck efter entrétrappan. Sen vattnar vi det lilla vi har planterat, potatisen i en pallkrage är nog klar att dra upp.

I tisdags när vi kom hem blev jag så lycklig, vår förvaltare renoverar nu alla uppfarter till vårt avlånga 7-våningshus. Alla portar fick fina stenplattor närmast porten och som ”kullersten” därefter. En mycket stilig soffa vid varje port, så snygg och bekväm att sitta på. Det ska bli tjusig utomhusbelysning och nytt i alla rabatter.

Jag för min del kommer ta hissen ner med en kudde till soffan, en termos med kaffe, vatten och en korg med stickning. Framsidan har sol tidigast på morgonen, så resten av dagen är det skuggigt, så svalt och skönt.

Nää, nu måste det bli fart på mig … tar tag i nya sockstickningen, hahaha idag blir det snigeltakt.

Fridens!

 

5 kommentarer på “Joråsåatt

  1. Här kan man göra något fram till kl 10 och efter kl 22 så nu sitter jag i fläktvinden och försöker koncentrera mig på musik. Får hålla ett öga på vissa av blomurnorna som börjar få mer rötter än jord och framför allt mina yviga tomatplantor som får runt 10 liter om dagen. I övrigt tar det en timme ungefär att gå över och vattna allt. Har en vattenspridare som gör jobbet i de stora rabatterna och det blir mycket mer effektivt än att jag skall stå och handvattna med lilla munstycket.

    Man blir som sagt bra trött i skallen av ljudet. Nu hör ju jag grejer både med och utan fläkt 🙂 Du kanske kommer i läge så du öppnar ”kanalen”, vem vet. Hoppas att du får en dräglig dag ute i soffan. Kram

  2. Tro nog kanalen öppnas för det låter så riktigt. Maken tog en deckare med sig och satte sig i skuggan ute, jag, soffan och AC:n skola nu bli ett även i fortsättningen. Kram

  3. Ja nog är det varmt i överkant alltid – men det ser ut att kunna bli lite bättring framåt helgen. Men luttrad av den sommar som varit så tror jag det när jag ser det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s