Y med skopa och maken med raka

Asså denna värme, jag vaknar sent och kikar ut, där kör Y med grävskopan. Rötter och sten ryker och ytan blir sakta men säkert plan, förarbete för en ny gräsmatta. Maken har sedan igår kämpat på i värmen med rötter, jordkocker, sten och allt annat som dyker upp även ett jordgetingbo som gjorde att Y första dagen fick fly in i sin bil och hem.

Nu har maken sprayat så ev kvarvarade jordgetingar tackar för sig.
Denna fantastiska man jag har gift mig med, han ställer alltid upp, sliter som få med allt oavsett vad det handlar om. Idag fick han hjälp av Y att som avslutning få ut all sand som ska ligga som ett lager innan jorden ska delas ut. Jorden beställer vi senare, när det kan sås och vattnas mer normalt.

Första stora gräsmattan fick han kratta ut sanden själv då Y blev sjuk. Sen kratta ut jorden, så, vattna, gödsla, så, vattna, gödsla. Jag hade hoppats att han denna gång skulle få hjälp av sonen, men denna värme har försenat det hela med Y i månader och sonens semester är ju inte evig och så har han tre barn att ta hand om.
Nu på söndag ska dotter med familj komma, om inte värmen blir för jäklig.

Maken tänker att sanden ska krattas ut tills regnet kommer imorgon, regnet packar då sanden. Om nu regnet kommer, igår fick vi rediga skurar, det grå tog över och värmen stöp ner till 21 grader från 32.

Själv har jag bäddat och plockat lite med betoning på lite. Tog en Resorb och känner mig vederkvickad, såg till att maken fick en när han var in och drack.
Jag tror aldrig jag har haft en så stilla semester, denna värme klarar jag inget vidare, har mest suttit inne och häckat i närkontakt med AC:n.

Fridens

2 kommentarer på “Y med skopa och maken med raka

  1. Det är nog inte många som orkar något i denna värme – imponerad av din man, hoppas han inte förtar sig i värmen!
    Fick ni regn i går? Nu blir jag redigt avundsjuk må jag säga, jag vill också ha!!!

  2. Han är som han är, hjälper inte vad jag säger. 🙂
    Han slappnar av när han får vara fysisk, böka med allt på tomten och huset.
    Jaaa, igår fick vi rediga skurar vid två tillfällen och det var så ljuvligt, jag satte mig på altanen under tak och bara njöt.
    Kanske mer regn imorgon kväll, på söndag redigt med regn, om jag nu kan tro på den rapporten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s