Inget dunk från fiskebåt

Bilden är från i söndags, vi hade celebert besök av ett Japanskt krigsfartyg, visst är det konstigt att man aldrig berättar om dessa militära besök nu för tiden. Tänk förr, då var det alltid lite uppståndelse när något lands flotta la till i Stockholm.

Som ni vet bor jag mitt emot en hamn med stora, ibland de största kryssningsfartyg i världen som ankrar upp. Undrar just om de gör det i hamn, använder ankaret? Varje sommar händer det att vissa fartyg spelar oftast sunkig musik, så det dunkar ut över nejden. Först kan jag ibland känna att det är störande, men främst undrar jag hur det är att bo på en sån båt som spelar musik så det dånar. Hur kul är det att bo på den båten?

Idag är en sån där degig ”dagen efter” för mig, har man fibromyalgi kan man räkna med en kass dag efter en med stress och mycket görande. Så skönt att inte ha något alls att göra mer än vika in lite tvätt, städat och fint är det, Sandra var här igår och gjorde så fint. Fast vi ännu har rörigt med bokhyllor som är tömda, ingen ide att ställa ordning på det nerpackade, de kommer ju i höst och tapetserar resten och lägger nytt golv i vardagsrummet som också sträcker sig in i balkongrummet. Så vi har en cirkus kvar med möbler som ska flyttas runt varefter hantverkarna jobbar.

Nu är det absolut ljuvligaste tiden med måsarna, de flyger, glider utanför alla fönster och balkongen. Jag bara älskar deras skrattande, de unga som ännu tränar upp sina skrän är kul att höra. Nyss stod jag med bröd i handen som jag bröt och kastade ut, de tar bitarna i farten och allt går åt, plötsligt flaxar mängder av måsar på marken och vips är allt bröd uppätet.

Jag tycker mig höra avlägsen åska, himlen är ljus och mörkgrå, det är ingen garanti för regn. Kommer det inget går jag nog ut och sätter mig på soffan och stickar ett tag. På tal om sticka, igår skickade jag efter mer garn till fler sockor och jag får lite dåligt samvete. Om ni bara kunde se hur mycket garn jag har, så skulle ni förstå att jag inte riktigt vill visa maken ännu fyra nystan. Jag vet att han inte bryr sig på det viset, jag gör ju sällan något ute som kostar, inte köper jag så mycket kläder eller annat. Inte gillar jag att dricka mer än något glas till mat ibland. Jag är med andra ord billig i drift. 🙂

Köper böcker gör jag, böcker och garn, jag köper mycket kläder till mitt äldsta barnbarn. Nyss fick han två nya byxor och två skjortor, ska vara snygg när skolan börjar tänker farmor. De har tre ungar och jag minns från när våra två var små, hur vi aldrig fick någon hjälp med klädköp eller ett paket blöjor, ni vet bara så där, när som helst och vi hade verkligen inte mycket pengar, eller bil, det var ju så då.

Så jag har försökt göra det jag själv saknade som småbarnsförälder. Köpt många kassar med mat, blöjor, kläder, stickar en mängd sockor, ja ni vet hur man är och jag köper väl lite till alla fem ungarna, men har siktat in mig på min nio snart tioåring.

Så skolstart, vinterkläder, skor, vinterkängor, fina reaklipp då slår farmor till. Dotterns barn har en farmor som handlar och handlar gör även dottern. Finns inte ett dugg att handla till de barnen i klädväg, leksaker ska vi bara inte tala om.

 

 

 

 

2 kommentarer på “Inget dunk från fiskebåt

  1. Trevligt med dina gåvor. Det är säkert uppskattat. Ser du både fiskmåsar och skrattmåsar? I Örnsberg där dottern bor finns det också silltrutar som tydligen är vanliga i Sthlm

    1. Ser nog de flesta jag känner igen, fisk, skratt, trut och tärna.
      Måste in och redigera mig själv, det är mest fiskmåsar, trut och skrattmås ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s