Herr jordgubbe på besök

Igår packade jag och blev körd till landet, med mig var äldsta barnbarnet, bb. Vi hade som uppgift att visa jordgubben var han skulle lasta av just jord idag vid lunchtid. Han kom som han skulle och vi hälsade så klart på jordgubben som aldrig blivit kallad det, skrattade lite och upplyste att han brukar kallas för JordKalle efter sitt namn. Det var spännande att stå på altanen och se detta stora lass fara ner i backen, bb var väldigt imponerad. Imorgon ska farfar och vår son kratta ut jorden, så vi kan så ny gräsmatta.

Kan ni tänka er att det har regnat 40 mm på 1 1/2 vecka, här är en oas av grönska och gräsmattan har vuxit så mycket att bb sa att ”han inte såg sina fötter” när han stod i gräset.

Idag vaknade jag tidigt eftersom jag någonstans var orolig för att sova för länge, jordgubben fick vi inte missa. Så jag smög upp, åt frukost och fikade i lugn och ro. Straxt före 10.30 fick jag ett nysanfall som väckte bb, jag som tänkte han skulle få sova ut och vakna av sig själv, men tänk att han sov så länge, tonårsvarning va?

Men han såg så lycklig ut när han kom tassande, vilken dag vi har haft. Han har fått dra upp egenplanterade morötter och grävt upp potatis till middagen. Vi har spelat Kinaspel och jag har instruerat honom om bra strategier för att vinna, han var och nosade på mig, men än klarar farmor av att spela. Klart jag lät honom vinna, spännande var det för oss båda.

Mysigt att vara så samspelt med en nioåring snart tio. Allt vi pratar om, kan ni fatta hur stort det känns att han lyssnar så intensivt och funderar öppet om så mycket. Jag larvade mig, skränade som en operasångerska till en låt och han håller på att skratta på sig. Roligt att ha en så pigg och tokig farmor, sa han. Gäller att passa på, suga i sig för tider kommer nog, när man mest är en gammal tant som inte hänger med hahaha!

Han ville som vanligt hjälpa till med matlagningen, då jag gjorde en tjock omelett med tomat och riven lagrad ost så fick han ta hand om att riva osten. Passar alltid på att lära honom lite nyttigheter för framtiden, blev 1 dl ost kvar som vi stoppade i frysen till annat tillfälle. Lite ekonomiskt tänk är aldrig fel att liksom av en händelse prata om i det här att ta tillvara.

Varmt har det varit 25-26 grader större delen av dagen, men mörka moln och lite muller på avstånd har vi lyssnat in. Vi satt på bänken på altanen och var helt tysta, tog in suset i träden och tittade på fåglar. En Gröngölingsunge hade fullt sjå att picka i sig mat och vi kikade ordentligt på hackspettsläktingen. Den var så gullig med lite ljusare rött på huvudet än de vuxna. Vi gick in och letade upp Gröngölingen i min fina fågelbok med både bilder och inspelad fågelsång. Så läste jag högt om pippin och så lyssnade vi på ljudet.

Lagom till middagstid kom regnet, rejält vräkte det ner och jag njuter och drömmer om allt regn jag har missat sedan jag var här sist, för hemma har det inte kommit så mycket. Maken kom lagom till att slänga över ett stort plastskynke över jorden, blir bara jobbigt om den är för blöt imorgon.

Så nu laddar vi upp med kräftor till imorgon middag, nu har sonen med familj också kommit och mitt älskade bb drog sent om sider ner till sin efterlängtade familj. Nu mår han som bäst, när vi finns här uppe i herrgården som vi skojar om och de i annexet.

Fridens

4 kommentarer på “Herr jordgubbe på besök

  1. Åh så härligt beskrivet! Så mysigt ni har det tillsammans och vad mycket han får lära sig av dig! Kram på er och njut av kräftorna.

    1. ❤ Kom hem nyss, nu är kroppen ett vrak, ont överallt och så är jag så trött efter flera dagars umgänge. Men vi har haft det så mysigt, igår kväll hade vi en liten kräftskiva som var så trevlig. Jag hängde med till 21- tiden vilket jag var glad för, svärdottern tog ungarna och nattade gänget. Maken och sonen satt ett tag till ute i mörkret och surrade, själv la jag mig i soffan och fastnade i en film. Kram

  2. Skönt att du kunde vara med ett tag iallafall. Verkar vara många som har så väldigt ont nu, mig själv inräknad. Skickar en mjuk och försiktig kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s