Trevlig tid flyger

Finns det något mer stressande än när man inte kommer in i paddan, eller när betalningen inte går in på kontot när du ska betala något. Jag får hjärtklappning av den förbaskade banken där inga siffror accepteras, jag tar bort alla komma, mellanrum, bindestreck, tar bort va fan som helst, inget fungerar. Ynka jäkla 85 kr för ett privat mönsterköp, att det ska ta så mycket tid, skapa så mycket stress och ilska. Nu har jag testat allt, bara fel. Får vänta till min man kommer hem, han brukar ta över när jag är så arg att jag inte ids ta en sekund till i skiten.

Samma upplever jag vid avslut på beställningar på internetbutiker, de trasslar också hur galet som helst. Många gånger har jag tagit bort hela beställningen för att de har obegripliga instruktioner, går inte att få ett avslut. Ska väl lägga till att min man också suckar och undrar vad sjutton de håller på med, så det är oftast inte jag som är korkad.

Det finns ett ord jag vill lägga till efter dessa rader ett ord många programmerare inte fattar ett skvatt av. Användarvänlighet är ordet, så missförstått av så många i den branschen.

Efter en helt underbar helg med resten av sonens familj, började ju med bb-barnbarnet och mig som åkte dit torsdag kväll. Sonen och maken har gjort en utmärkt jobb med nya gräsmattan framför ungarnas hus. Alla hjälpte till med jordhögen, var härligt att se tre snart fyra kratta ner jorden, nio-åringen slet, lassade skottkärran tillsammans med sin mamma, ensam också för den delen. Papporna fyllde skottkärror och krattade, krattade, blev så fint, fram med stora plankor som de flyttade efter hela marken och hoppade på, levande vält helt enkelt för att platta till jorden, sen såddes det frön för kung och fosterland. Eftersom vattningsförbudet nu är avslutat, lät vi vattenspridaren vattna lite, mest så att frön och ytlig jord inte flyger bort. I veckan ska det regna från och till, passar blivande gräsmattan utmärkt. En insats gjorde jag, hjälpte till att dra vattenslangen över verandan … det är till att ha det bra.

Igår gick luften helt ur mig och kroppen värkte envis, det blev till att ta en Alvedon och ta det lugnt. Idag ljuva måndag, lagom grå, en skvätt har himlen släppt ner och jag njuter av svalkan. Ser första programmet av Hem till gården efter sommaruppehållet. Känns inte alls fel.

Sen ringer hon som jag tänkte att jag skulle ringa till, men hur länge är det sedan vi pratade? Två timmar har vi nu bara pratat och så bokade vi in att träffas nästa vecka. Passar så bra vi bor i samma område, ungarna gick i samma klass, gammal go vän på alla tänkbara vis.

Fridens!

3 kommentarer på “Trevlig tid flyger

 1. Ja du, det är många företag som skulle gynnas av att ha lite enklare och mer användarvänlig betalsida. Man kan bli galen för mindre. Jag är beredd att kasta ut datorn genom fönstret ibland – som om det vore dens fel… stackarn, hen har det inte lätt 🙂
  Låter härligt med ny och fräsch gräsmatta, vi skulle nog behöva göra något åt våran vi också. Det kanske vi gör också – vilket år som helst 🙂

  1. Inte klokt hur förbannad man kan bli på datan, hjälper ju inte ett dugg. Det visade sig att jag hade fått en siffra för lite till clearingen till hennes bank, så jag gjorde fel efter hennes kontonummer som hon skrev till mig. Nu är det löst.
   Jag ska sätta in en bild så får du se hur det ser ut nu, om jag nu klarar att flytta bilden. Gud så trött jag blir på att inte fatta alla gånger hur man gör tekniskt.

  2. Ha ha… en förklaring som inte alls hade med det tekniska att göra 🙂
   Det där med teknik är inte alltid det lättaste men det brukar lösa sig i slutänden – med lite hjälp om inte annat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s