Knäckt tält och platt frissa

Ikväll vankas det fest för dottern som fyller 40-år, vi i familjen firade henne på riktiga födelsedagen, då få är hemma 25:te juli. Så nu blir det fest för hennes vänner och så får vi päron också vara med.

Jag tänkte, nu bokar jag tid hos frissan och inställde mig 13.00.

Nu sitter jag här med tvättat och fönat hår … ser ut som kvinnorna gjorde på 60-talet, det var snyggt då med volym i den släta, sprayade, kortare pagen. Men näää, jag ser bara konstig ut och kommer trassla till håret när festandet närmar sig.

Igår satte dottern med man upp beställda partytältet som äntligen kom fram, inte bara PostNord som inte sköter sig. Allt såg fint ut med bord, bänkar, fin belysning tills ovädret kom och tog tälttaket. Knäckte några stålrör och betedde sig riktigt illa, märkligt, här kommer inget regn och rusk att tala om på hela sommaren och precis när de får ordning på allt blir det kaos. Svärsonen har nog förstärkt och gjort allt han kan, silvertape i mass antar jag och en stort plastskynke las över allt för att skydda tältet från regnandet under kvällen.

Jag som så storstilat erbjöd mig att baka bröd till förrätten kände att det skiter jag i och ringde upp vårt prisbelönta bageri Patisserie och beställde 40 källarfranska a’ 11 kronor styck, värt varje krona. Maken har hämtat dem, tänker lite på hur dottern förväntar sig något av mina goda hembakta, men hoppas hon blir glad ändå.

På tal om förväntningar så ringde igår en kvinna och sa att hon hade blommot till mig. Så jag funderade på vem som skickat blommorna till mig. Tänkte att kanske dottern av någon slags tacksamhet över att jag ”bakade” brödet. Men nej, hon har så mycket utgifter just nu med festen, men tänk om, då blir hon nog sur när jag inte har bakat själv. Ärligt talat fattade jag inte alls från vem de skulle komma blommor, pratade med min vän A och luftade mina tankar tills jag var tvungen att åka hissen ner och sätta mig på bänken, väntandes på blombudet. Vår portkod är ännu inte installerad, så vi måste springa ner och öppna när buden ringer, om att de är på plats.

Satt en kort stund på bänken så dök L upp med valpen Doris, vildbasare i sin värsta bitålder. Sen kom grannen i porten, hon som har så mycket problem i kroppen. Hon slängde käft med oss en stund och sa på väg in i porten att ”healingen” jag gav henne på bänken sist gjort susen, hon hör av sig. Men det var ju roligt, tänk att så lite kan göra skillnad, sånt gillar jag.

Så kom blombudet och jag sa, ”De är till mig” han såg tvekande ut och klart jag måste visa mitt leg. Så nyfiken jag var, rev upp pappret upptill och kikade ner på kortet. Grattis på din dag lite i förskott! A

Först fattade jag inte ett dugg, ännu en granne kom, som sa att han lämnat svärmor i bilen och så satte han sig hos oss. ”Va sitter svärmor i bilen”? Han väntade på frun, de skulle alla till landet.

Men varför får du blommor undrade alla och då insåg jag att det är nio år sedan jag fick min njure. Kära A hon har ordning på mig, mer än jag själv har, fantastisk känsla att få blommorna. Varmaste Kramen och Stort Tack!

Så nu ser jag fram emot en Mexikansk afton med god mat och trevligt sällskap, ska bli roligt att träffa dotterns vänner, en del från förr som jag inte har träffat på många år.

Fridens och ha det härligt i helgen!

En kommentar på “Knäckt tält och platt frissa

  1. Åhhh… väcker minnen från min 40-årsdag. Länge sen nu men den kom med knäckt partytält (två stora faktiskt) och mexikanskt käk den också 🙂 Tur det finns silvertejp och presenningar som kan rädda även knäckta partytält!
    Grattis på dagen (i förskott var det ja) och hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s