En kristen en ateist

Kommer precis hem från ett spännande möte, jag har bytt en medicin och undrade om det var någon som ville ta över oöppnade medicinkartonger, någon med samma medicin. Det frågade jag på stället vi njursjuka, transplanterade eller dialyserande håller till.

Fick snabbt napp, hon bor i min barndoms kommun och vi bestämde möte på ett fik här där jag bor. Jag satt utanför fiket och höll koll på bussarna, såg en kvinna som såg ut så där som man gör, när man inte hittar, men letar efter ett speciellt ställe. Så jag ropade hennes namn och visst det var hon.

Inte nog med att hon bar ett efternamn jag kände igen från uppväxten och med lite hjälp från en barndomskamrat fick jag ordning på hennes styvson och styvdotter. Sen pratade vi, inte nog med att vi hade samma njursjukdom, båda är vi transplanterade, så mycket att utbyta tankar om. Denna kvinna, tio år äldre än mig, var verkligen berest och hade i kyrklig regi jobbat mycket i öststatsländer där kristna hade det svårt. Äventyrligt smugglat biblar och haft ett annorlunda liv än mitt, sånt är ju bara så underbart att få höra om. Jordanien, Syrien … namn som flödade förbi i berättandet, kan man önska bättre fikastund?

Så där satt vi, en aktiv kristen och så jag ateisten med hennes mått mätt. Klart vi pratade om samhället, hur kan man undgå det, som det ser ut. Där var vi väldigt ense om att flatheten var allt för stor i vårt land, men frågan är om det inte är för sent att göra något.

Alla de där no-go-zonerna som makten gjort allt för att mörka har ju nu vällt över alla andra som haft både tankar och synen öppen för det skeende som har slukat vårt land. Oavsett vilka som kommer till makten efter valet, makten som de har misslyckats så kapitalt med, så det ser ut som det gör i vårt samhälle så kommer de med all säkerhet misslyckas. De har ju så otroligt mycket att stå upp för och de har ju inte tidigare, före valet menar jag, velat låssas om hur illa det är där ute.

Alla tänker olika, vissa är så nöjda … tills de själva drabbas, en del är så, de fattar inget förrän de själva drabbas.

Äsch, eftermiddagen har varit väldigt trevlig.

Fridens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s